SKUP-konferansen

I 2010 var det 20 år siden den første SKUP-konferansen ble avholdt i NRKs Store Studio på Marienlyst. Jubileumskonferansen ble holdt i Tønsberg i mars.

SKUP-konferansen er åpen for alle pressefolk som vil oppdatere seg faglig på journalistiske arbeidsmetoder. Gjennom et stort antall seminarer gir journalister fra inn- og utland bort sine beste råd. Dugnadsånden er den største drivkraften i SKUP.

Det er en egen stiftelse som står bak konferansen; Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP). SKUP arbeider for å inspirere til undersøkende journalistikk i norske redaksjoner. SKUP-konferansen skal først og fremst gi deltagerne nyttige metodetips til hvordan man utvikler seg faglig som journalist.

I løpet av én helg kan mer enn 500 deltagere velge blant cirka 60 seminarer om journalistisk metode og relevante fagdebatter. Under konferansen deles den prestisjetunge SKUP-prisen ut til norsk presses beste graveprosjektet, med mest nyvinnende metodebruk.

SKUP-konferansen avholdes i mars/april hvert år. De senere årene har konferansen vært avholdt i Tønsberg.

SKUP sto i 2008 som arrangør av den internasjonale «Global Investigative Journalism Conferenece» på Lillehammer 11. - 14. september. Omkring 200 norske journalister og 300 utenlandske deltok på konferansen.

Deltakerne må dekke reise og opphold selv. Opphold bestilles samtidig med påmelding, reise må den enkelte deltaker ordne selv. Konferanseavgiften for SKUP var i 2010 på 2 400 kroner. Hotelloppholdet kostet 3 500.

Påmelding skjer via konferansens hjemmeside.