Landsmøteguiden 2017

Her finner du oversikten over alt det praktiske rundt reise og opphold.

Last ned en pdf av landsmøteguiden her

Når skal du være til stede?

Møtestart og –slutt

Landsmøtet åpner presis kl 13 tirsdag 21. mars, og avsluttes senest kl 16 torsdag den 23. mars.
Det er lunsj på hotellet fra kl 1100 tirsdag.

Registrering før møtestart

Delegater må være ferdig registrert i NJs resepsjon på hotellet før landsmøtet åpner kl 13. Pass derfor på å være ute i god tid! Vi åpner registreringen kl 09 tirsdag.

Navneskilt

Du får navneskilt ved innsjekkingen. Det skal du ha på deg under hele møtet. Også andre som er deltakere og gjester (under hele eller deler av møtet) må registrere seg og få navneskilt før de går inn i landsmøtesalen.

Permisjoner

Dette er et politisk møte der vedtak skal fattes. Som delegat må du delta under hele møtet. Dersom det skulle skje noe som gjør at du får problemer med å delta, må du levere skriftlig søknad om permisjon til ordstyrerne på landsmøtet.

I forkant av møtet, kan slik sendes NJs leder Thomas Spence

Dersom du ikke ønsker å delta på landsmøtefesten, ber vi om at du gir beskjed så tidlig som mulig i NJs sekretariat på hotellet.

Bo

Delegatene bor på Quality Hotell Expo på Fornebu utenfor Oslo. Dette er samme hotell som landsmøtet var på i 2015. Kart finner du her.

NJ betaler oppholdet fra tirsdag 21. til torsdag 23. for delegater, ordstyrere, kontrollkomite, valgkomite og konserntillitsvalgte.
Gjester må betale overnatting selv, dersom ikke annet er avtalt med NJs sekretariat.

Du er booket inn på enkeltrom, med mindre du har bedt om noe annet.

Journalisten 100 år

Kom kl 12, en time før selve landsmøtet åpner, og delta i Journalistens 100-årsfeiring.

Lurer du på hvor vi som yrkesutøvere befinner oss om fem år? Har du gjort deg noen tanker om hvilken kompetanse du vil få mest nytte av i årene som kommer? I anledning vårt 100-årsjubileum har vi i Journalisten invitert noen som har gjort nettopp dette, i håp om å kanskje få noen svar.

Spise

Kom i god tid til åpningen på tirsdag, så rekker du å spise lunsj fra kl 11.

  • Frokost serveres hver dag fra kl 0630.
  • I pausene mellom lunsj og middag er det både litt sunt & usunt å få, samt kaffe og vann.
  • Lunsj er kl 13 onsdag og torsdag.
  • Middag er kl 19.30 tirsdag, og kl 19 onsdag.

Kommer du hjem senere enn kl 19 torsdag, kan du levere regning for et enkelt måltid på reisen hjem.

Si i fra i NJs sekretariat på hotellet dersom du har spesielle diettbehov som ikke er meldt inn ved registrering.

Reise

Delegater, ordstyrere, kontrollkomite, valgkomite og konserntillitsvalgte får betalt reise etter rimeligste reisemåte. Landsstyret har vedtatt retningslinjer for dekning av utgifter.
Retningslinjene finner du på NJs nettsider.  

Reisen bestiller du selv. Husk å holde kostnadene nede når du bestiller. Taxi og kjøring i egen bil over lange distanser skal avtales med NJs sekretariat iforkant.

Fra Gardermoen
Det går hyppig tog fra Gardermoen til Lysaker. Du kan ta både tog R10 Drammen, R11 Larvik og L12 Kongsberg. Vi ber om at du tar et av disse lokaltogene, og ikke flytoget.
Fra Lysaker tar du buss 31 Fornebu til Fornebuparken. Buss 31 går hvert 6. minutt.
Du bør regne med omlag en times reisetid fra Gardermoen til Fornebuparken.

Med tog eller buss
Fra hele østlandsområdet kan du ta tog eller buss til Lysaker. Buss 31 Fornebu går fra flere stopp i Oslo, f.eks. fra Jernbanetorget (foran Oslo S) via Lysaker, til Fornebuparken. Reisetid er omkring 25 min fra Oslo, 2-3 min fra Lysaker.

Busstoppet Fornebuparken ligger rett ved hotellet. Ta fotgjengerundergangen fra busstoppet, så slipper vi farlige situasjoner, og fortsett inn i hotellet gjennom Aker Solutions.

Med bil
NJ dekker rimeligste reisemåte, og det er som regel ikke bil.

OBS: Reiseregning
Skjema for å få dekket reiseutgifter må være sendt NJ før påske, dvs senest 7. april, for at du skal få dekket reisen. Reiseregningsskjema finner du her

Sitte

Landsmøtet er i hotellets store sal. Den har ett klasseromsoppsett og ett kafebordoppsett. Klasseromsoppsettet er forbeholdt delegatene.
Gjester, valgkomite- og kontrollkomite, sekretariat og journalister sitter ved kafebordene.

I løpet av møtet skal delegatene flytte seg til kafebordene ved noen anledninger. Hvordan delegatene plasseres både i klasseromsoppsett/plenum og ved kafebordene, får dere informasjon om ved registreringen.

Sikkerhet ved arrangementet

Alle deltakere, gjester, paneldeltakere og stab må registrere seg i NJs resepsjon på hotellet før man går inn i landsmøtesalen. Alle skal ha navnelapper i nøkkelbånd rund halsen under hele møtet, også ved inngangen til landsmøtefesten.

NJs stab vil bruke sorte t-skjorter med NJs logo, slik at vi er enkle å finne.

Politiet er orientert om arrangementet, og vil følge NJs landsmøte tett.

Møteliv

Landsmøtedokumentene ligger på en egen nettadresse www.lm2017.info

Du kan lese landsmøtedokumentene på bærbar pc, mobil og lesebrett.

Programmet

ü  Programmet for dagene 21.-23. mars finner du her.

Landsmøtet skal behandle

ü  Landsstyrets beretning og regnskap for 2014 og 2015.

  • Regnskapet for 2016 blir lagt fram til orientering

ü  en ny tiltaksplan – som er de prioriterte områdene for tillitsvalgte og sekretariat de neste 2 årene

ü  endringer i NJs program – som forteller hva som er NJs politikk og langsiktige mål

ü  endringer i vedtektene – som beskriver hva NJ er og hvordan organisasjonen skal drives

ü  økonomiske retningslinjer – for den neste 2-årsperioden

ü  eventuelle andre vedtak – for eksempel uttalelser

Papirløst møte

I tillegg til at dokumentene ligger på www.lm2017.info finner man innkallingen, nyheter og praktisk informasjon om NJs landsmøte 2017 på www.nj.no/landsmote

Delegater som ønsker papir, må selv skrive ut sakene og ta dem med på landsmøtet. Det blir ikke delt ut permer med papir.

Under landsmøtet, kan delegatene legge inn nye forslag på egne landsmøtemaskiner. Kort tid etter vil de bli tilgjengelige på nett for lesing, samt at de vil bli vist på storskjerm i salen ved behandling.

OBS: Delegatene bes om å ta med seg lesebrett eller bærbar PC til landsmøtet, slik at de kan holde seg oppdatert på nye forslag (smart-telefon kan også brukes).

Det vil være gratis trådløst nett på landsmøtehotellet, og det legges strøm for lading til alle bord i plenumssalen.

Innkomne forslag og deres skjebne

Klubber og lag har sendt inn forslag til landsmøtet. Disse forslagene er behandlet av landsstyret. Noen er beholdt videre og har landsstyrets støtte, noen er omarbeidet eller samordnet med andre til nye forslag gjennom landsstyrets behandling, og andre er avvist av landsstyret.

OBS:
Dersom forslag som ikke er tatt videre av landsstyret, skal diskuteres og stemmes over av landsmøtet, må en av delegatene på vegne av seg selv eller en gruppe, fremme det på nytt i landsmøtet. 

Hva du kan foreslå i møtet

ü  Alle forslag som er fremmet tidligere, kan fremmes på nytt.

ü  Delegatene står også fritt til å fremme forslag om prioriterte områder for de neste 2 årene i tiltaksplanen.

ü  Landsmøtet kan med 4/5 flertall vedta å behandle saker som ikke er satt opp på sakslisten, såfremt saken ikke innebærer vedtektsendringer. Det kreves nye 4/5-dels flertall for å få dem vedtatt. 

ü  Når det gjelder vedtektene, kan du kun foreslå endringer på punkter som det allerede er fremmet endringsforslag til – og bare om det tema som endringsforslaget omhandler. 

ü  Se forretningsorden for mer detaljert gjennomgang. 

Hvordan fremme forslag

Alle forslag må fremmes skriftlig, gjennom NJs landsmøte- system. Alle som fremmer forslag, må skrive disse inn på spesielle PC-er på landsmøtehotellet. Når du har skrevet inn ditt forslag, gjøres det raskt tilgjengelig på www.lm2017.info

Sett deg også på talerlista til den saken du fremmer forslaget til, for alle forslag må fremmes muntlig for landsmøtet. Ordstyrerne gir beskjed om når det settes strek for nye forslag. 

Ta ordet

Landsmøtet er til for politisk diskusjon. Ta ordet. Gjør det ved å vise skiltet du får med ditt delegatnummer til ordstyrerne.

Redaksjonskomiteer

Det velges to redaksjonskomiteer i begynnelsen av møtet, en for «tiltaksplan, program og uttalelser» og en for «vedtekter og økonomiske retningslinjer».

De har som oppgave å finne kompromisser der landsmøtet har forskjellige forslag i samme sak, eller foreslå endringer i forslag ikke alle er enige om, slik at landsmøtet kan gjøre best mulige vedtak.

Redaksjonskomiteen sammenfatter det beste av alle innspill og forslag som er fremmet til sakene, og legger fram en helhetlig plan, som landsmøtet forhåpentligvis kan slutte seg til.

Redaksjonskomiteene legger normalt fram sine forslag på begynnelsen av siste dag – og deretter gjøres vedtakene.

Valgene

Det skal velges nytt landsstyre (LS) på 15 personer pluss varaer, kontrollkomite og valgkomite. Sittende leder Thomas Spence har varslet at han ikke stiller til gjenvalg. Valgkomiteen har varslet at de går inn for dagens nestleder Hege Iren Frantzen som ny leder, og Dag Idar Tryggestad som ny nestleder.

Listen over de andre som stiller som kandidater til landsstyret finner du her. Valgkomiteen legger fram sitt forslag til hvem som bør sitte i landsstyret som første sak på landsmøtets siste dag.

Du kan fremme forslag til motkandidater på alle plassene under valget, men den som foreslås må ha sagt seg villig til å stille.

Uteliv

Tirsdag

Når landsmøtets delegater har snakket fra seg, og møtet er ferdig (før eller etter middag?), er lobbyen på hotellet stedet å tilbringe kvelden. Der er det bar, gode stoler, og muligheter for nettverking med andre NJ’ere.

Landsmøtefesten

I kveld er det antrekk.
Gutta tar på seg dressen og jentene finner fram kjolen, eller omvendt.

Her treffer du tidligere NJ-ledere, ledere og representanter for organisasjoner vi samarbeider med, som vi forhandler med, og utenlandske gjester.

Vi skal også hedre en tillitsvalgt for stor innsats for Norsk Journalistlag og medlemmene med Trygve Moes Pris.
Mon tro hvem det blir i år?

Etter middag inviterer vi til DJ & dans.

Bli kjent

Ha gjerne som ambisjon at du skal bli kjent med minst en ny NJ’er i løpet av møtet. Under temadebattene flytter vi oss til runde bord – og det er en fin anledning til å mingle litt.

Ved måltider og på landsmøtefesten er det også «free seating».
Dvs – gjester blir bordplassert på festen.

Været

Ettersom du kommer til å sitte i møter under nesten hele oppholdet er det kanskje ikke så nøye om det regner eller er sol. Men om du likevel ønsker å vite det, kan du sjekke været her.

Shopping

Ta med deg det du trenger. Det er ikke tid til shopping.

Men – skulle det likevel knipe, finnes det en dagligvarebutikk over veien, og Fornebu S ligger en drøy kilometer fra hotellet. Du kan ta bussen deler av veien, rett utenfor hotellet.

Trening

Hotellet har eget treningsrom, som er åpent fra kl 07 om morgenen til kl 23 om kvelden.

Ellers er det fine traseer for løpeturer (du kan til og med gå), og det er mulig å låne sykkel på hotellet om du heller vil sykle deg en tur.

Gå heller ikke glipp av «Spenstig med Spence» - en kollektiv joggetur – trolig før festen onsdag, ta med joggesko!

Spesielt for NJs gjester

Vi ber våre gjester om å gi beskjed i NJs resepsjon på hotellet (tlf: 22 05 39 50) dersom du velger å være hos oss på andre tidspunkter enn vi har fått beskjed om. Dette er spesielt viktig i forhold til

  • hotellovernatting
  • deltakelse på landsmøtefesten – slik at vi dekker til rett antall
  • sikkerheten – slik at vi vet hvem vi har i lokalene

Under møtet er det egne kafebord til gjestene bak i salen. Delegatene sitter foran, i klasseromsoppsett.