Markering for norsk-palestinsk journalist savnet i Syria i tre årFoto: Sigurd Aarvig

Markering for norsk-palestinsk journalist savnet i Syria i tre år

Moheeb Alnawaty (45), forsvant i Syria i januar 2011. Syriske myndigheter har siden bekreftet at han ble arrestert 5. januar 2011. Familien har ikke fått livstegn fra ham siden. NJ inviterer til markering torsdag 12. desember kl 12 i Fritt Ord for å sette søkelys på saken.

Alnawaty  er medlem i Norsk Journalistlag og norsk statsborger.  Hans kone Ibtisam Alnawaty og seks barn i alderen 9‐20 år som bor på Ilseng, Hedmark er i en fortvilet situasjon. Alnawaty er en anerkjent palestinsk journalist som flyktet til Norge i 2007 fordi han fryktet for sin sikkerhet etter at Hamas vant valget i Gaza.

Ibtisam Alnawaty har vært i møte med det norske Utenriksdepartementet og er kjent med arbeidet departementet har utført. Familien frykter at Moheeb Alnawaty skal bli glemt og at arbeidet for å bringe klarhet i Alnawatys situasjon skal bli nedprioritert.

Norsk Journalistlag ønsker å skape oppmerksomhet og engasjement for å få løslatt Alnawaty. NJs leder Thomas Spence vil holde en tale på møtet og familien vil være til stede og holde appell.

Markeringen holdes i Fritt Ords lokaler, Uranienborgveien 2, torsdag 12. desember kl 12.00. NJ inviterer alle interesserte til å delta.

LES MER: Ber Brende bistå Alnawaty

LES MER: Krever Alnawaty løslatt av syriske myndigheter

LES MER: Landsmøtet krever Moheeb Al-Nawathy frigitt