Hellkonferansen 2018Stein Risstad Larssen er leder for Hellkonferansen 2018, og han lover et mangfoldig program med debatter, nyttige kurs og inspirerende foredrag. FOTO: LENA KNUTLI

Hellkonferansen 2018

Hellkonferansen 2018 byr på et program som skal inspirere, være nyttig og ikke minst gi et innblikk i fremtiden. Forfulgte journalister, toppfotograf fra USA og de som skal redde bransjen møter du på Hell.

- Som vanlig har vi et program som skal inspirere og være til nytte i den daglige jobben som journalist. I år har vi lagt spesielt stor vekt på utvikling og sikkerhet for journalister, sier Stein Risstad Larssen, leder i Hellkonferansen.

- Vi jobber også med å få på plass spennende og aktuelle paneldebatter. Jeg tror alle deltakere vil komme til å dra fra Hellkonferansen med styrket tro på journalistikk som yrke, sier Risstad Larssen videre.

Ser inn i fremtiden

Schibsteds Torry Pedersen vil ta en titt inn i spåkula og fortelle både om hvordan det var og hvordan det kommer til å bli. VGs tidligere sjefredaktør tror vår bransje står overfor fundamentale endringer, og hva dette vil innebære skal han kaste lys over på Hellkonferansen.

Sara Brown fra Silicon Valley i California gir oss et innblikk i hva vi kan forvente av digitale fortellinger i fremtiden. Hun var en lidenskapelig gamer til hun var over 30 år. Hun har jobbet med kommunikasjon i Google, og nå er hun Facebooks leder for kommunikasjon innen AR/VR, og leder for kommunikasjon i Oculus VR.

Farlig å være journalist

Hellkonferansen ønsker også å gi et innblikk i hvordan det er å være journalist andre steder enn i forholdsvis trygge Trøndelag. 

Gunel Movlud og Idrak Abassov forteller om journalistenes virkelighet i Aserbajdsjan, et av de minst pressefrie landene i verden. De forteller hvordan det var å være forfulgt i sitt eget hjemland.  I 2012 ble Abassov meget hardt skadd da han ble banket opp av sikkerhetspersonell som forsøkte å hindre han i å fortelle om folkelige protester mot det statlige oljeselskapet Socar.

Se video av Abassov her: https://www.youtube.com/watch?v=28kUDxgXEJ8&feature=youtu.be 

Pressefotograf Michael Robinson Chávez fra The Washington Post vil fortelle hvordan det er å være på jobb midt i Mexicos narkotikakrig. Han rapporterte nylig fra et åsted hvor en kvinne hadde blitt drept på gata. 

Lørdag skal Den trønderske journalistprisen deles ut i rekke kategorier og det er kommet inn over 60 bidrag som juryen skal vurdere. 

På programmet ellers vil du finne både nyttige og inspirerende foredrag: 

 • Tarjei Leer Salvesen fra Innsyn.no forteller deg hvordan du blir bedre på å få innsyn
 • Cornelia Kristiansen, sosiale medier-ansvarlig i Dagbladet, kommer med gode tips i bagasjen som gjør deg til en vinner på sosiale medier.
 • Johan Arnt Nesgård, prisvinnende fotograf i Trønder-Avisa, holder et grunnleggende kurs i fotografering, spesielt med tanke på journalister som må ut på oppdrag selv
 • Irina Lee, frilansjournalist, forfatter, forlegger og foredragsholder, vil fortelle hvordan hverdagen som frilanser er
 • Martin Fossland fra Namdalsavisa lærer deg å klippe og tekste video  
 • Nareas Sae-Khow fra NRK er opptatt av lyd. Han gir gode tips til hvordan du sikrer den gode lyden du trenger
 • Aagot Opheim i Adresseavisen holder workshop i intervjuteknikk.
 • Mari Knudsen By Rise og Lajla Ellingsen fra Adresseavisen holder foredrag om å grave i tospann
 • Mona Grivi Norman og Øyvind Engan fra VG avslører hvordan de jobbet med de forsømte bruene
 • Rune Ytreberg fra Dagens Næringsliv holder kurs i datajournalistikk på 1 - 2- 3
 • Ingeborg Senneset, forfatter av boka "Anorektisk" og journalist i Aftenposten, forteller om falsk balanse, kritisk tekning og tankefeil
 • Kommunikasjonsrådgiver Kjersti Bruheim letter på sløret og forteller hvordan hun forbereder kildene dine.
 • Jonas Alsaker Vikan fra Adresseavisen forteller hvordan man blir redaksjonens graver
 • Jonas Nilsson fra Adresseavisen viser frem digitale fortellinger                                                                                                                                                                               

www.hellkonferansen.no