Martin Huseby Jensen ansettes som redaktør i Journalisten

Martin Huseby Jensen ansettes som redaktør i Journalisten

Styret i Journalisten har i dag undertegnet avtalen som ansetter Martin Huseby Jensen (43) som ansvarlig redaktør i Journalisten. Jensen har vært konstituert i stillingen siden 1. juli 2016, og har før det jobbet som journalist samme sted siden 2008.

Oslo, 8. september 2017

Pressemelding

- Martin har vist seg som en solid, konkurransedyktig og energisk kandidat, og styret ser fram til å få en permanent løsning på plass etter et drøyt år der det er satt i gang fornyelse og forbedring på flere felter. Dette kan nå forfølges videre, sier Journalistens styreleder Katrine Strøm. Den økonomiske situasjonen ser lysere ut enn på flere år, og det vil de kommende ukene bli lagt siste hånd på strategi og budsjett for neste år.

- Det har vært en omfattende rekrutteringsprosess med godt kvalifiserte kandidater, og alle er blitt vurdert grundig, forsterket med ekstern bistand i finaleintervjuene. Vi er trygge på at vi nå lander en ansvarlig redaktør som vil kunne ta Journalisten videre i fagmagasinets så langt hundreårige historie, sier Strøm.

Martin Huseby Jensen startet sin mediekarriere i Gjengangeren i Horten i 1990, og har jobbet som journalist i flere redaksjoner, som NA24 (2006-2008), TV 2 (2005-06), Dagens Næringsliv Nye medier (2000-2001), TV Vestfold (1998-2000) og TVNorge (1998).

På CV-en har Martin Huseby Jensen også yrkeserfaring som foreleser i journalistikk (Høgskolen Kristiania, Oslo 2014-2016), lærer i tv-journalistikk (MI Oslo 2002) og lærer i Kommunikasjon og medier (Horten VGS 2004-2005).

- Jeg ser veldig fram til å ta fatt på denne oppgaven. Journalisten feirer i år den nette alder av 100 år og lever i beste velgående. Vi har nettopp lagt bak oss et meget godt første halvår, og vi har store forventninger til de gjenværende månedene i 2017. I tiden som kommer skal vi ta fatt i både innhold og nettsidens utseende slik at norske journalisters fagblad er vitalt og relevant inn i sitt 101 år, sier den ferske redaktøren.

Jensen er underveis i en mastergrad i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har journalistutdannelse fra Darlington i England og University of Western Sydney, Australia.