Frilansjulebord i Trønderhovedstaden

Frilansjulebord i Trønderhovedstaden

Vi ser tilbake på 2017 og legger ut referat fra NJ Frilans Midt-Norge sitt julebord, som tradisjonen tro også inneholdt faglig påfyll.

v: Odd Arnfinn Pedersen
Foto: Ned Ally

 Temaet for kveldens faglige innhold var filming og fotokunst, og den prisbelønte fotografen Sven-Erik Knoff holdt et meget interessant foredrag for de ti-talls frilanserne som hadde møtt opp denne regntunge fredagskvelden i desember. Midt i førjulsstria. Ringreven Albert H. Collett var en av de som koste seg skikkelig under seansen med den kjente filmprodusenten.

–        Dette foredraget, og ikke minst bildene og filmene til Sven-Erik Knoff, imponerte meg stort. Naturfoto på dette nivået kan jeg knapt huske å ha sett. Dette handler om fotohåndverk av høy klasse, og om maksimal utnyttelse av potensialet til avansert utstyr. Men først og fremst handler det likevel om ekstrem tålmodighet og enorme mengder arbeid, sier den erfarne frilanseren som for tiden jobber som informasjonsmedarbeider for SFI CASA på NTNU.

–        For en olding som meg var det også hyggelig og spennende å utveksle minner og synspunkter med tidligere kolleger, legger han til.

Fotokunst i verdensklasse

Etter mer enn 20 år i mat- og vinbransjen, og vel fem år i reiselivsorganisasjoner, fulgte Sven-Erik Knoff sin lange drøm om å arbeide med film og fotografering. Det er nå rundt tre og et halvt år siden han ”hoppet av”, og han har allerede jobbet fram en imponerende portefølje av virkelighetsnære filmer og fotografier.

–        Mitt mål er å gjenskape virkeligheten slik som den er. Det er ingen ting som er finere enn norsk natur. En fellesnevner er lys og natur, men jeg liker ikke å bli satt i bås. Jeg gjøralt, poengterer Knoff og legger til at han liker godt linjer. Samt dette med å føre folk inn i bildet.

Knoff sine portretter, filmer, natur- og landskapsfoto har vakt oppsikt både her i landet og internasjonalt. Hans bilder er publisert både gjennom BBC og i flere norske medier, og han har i 2017 vunnet flere gjeve priser sammen med sin samarbeidspartner i Natural LIght, Grim Berge. Den meste omtalte er uten tvil prisen de fikk under festivalen Cannes Corporate Media & TV Awards i høst. Der fikk de prisen for beste kamera i produksjonen av filmen ”Iconic Norway”. Det hører også med til historien at det har vært mellom 25 og 30 millioner visninger av denne filmen, verden rundt.

–        Det var stort å vinne i Frankrike. Og for oss er det et tidsskille før og etter Cannes. Vi fikk umiddelbart seks tilbud om jobber etter prisutdelingen i den sør-franske byen. Blant annet en jobb for Bardu kommune som vi er i gang med.

–        Planer fremover?

–        Vi har blant annet vært på en presentasjon i Tokyo, og vi skal tilbake til Japan for å filme.  Ellers jobber vi nå med filmen ”Discover Norway”. Den kommer snart, sier Knoff som setter opp studioet der det trengs.

Imponert

Randi Lillealtern er en kjent journalist fra NRK. Hun har mer enn 22 års erfaring i bransjen. Blant annet har hun vært programleder for radioprogrammet ”Språkteigen”, og hennes stemme er også i en årrekke godt kjent fra P3-nyhetene. Lillealtern ble medlem i NJ frilans tidligere i år.

–        Jeg er imponert over videoene og bildene til Sven-Erik Knoff. Og det var interessant å få høre mer om hvordan han jobber for å få et godt resultat, sier 42-åringen som nå driver medieproduksjonsselskapet Historiebruket.

–        Som ny frilanser synes jeg også det var hyggelig å bli bedre kjent med mine frilanskolleger i Trøndelag, smiler hun.

Etter det interessante foredraget var det klart for kveldens andre høydepunkt, nemlig mat og drikke. Og som vanlig var det et rikt utvalg av retter å velge i på menyen på Tulla Fischer. Alle var enige om at maten smakte fortreffelig, enten man valgte kjøtt eller fisk. Den faste føden ble sponset av Norsk Journalistlag.

Frilansjulebord i Trønderhovedstaden