Dagskurs i Bergen og Trondheim: Hvordan lage video med mobiltelefon.

Dagskurs i Bergen og Trondheim: Hvordan lage video med mobiltelefon.

Tilbake

Dette er et kurs som er svært populært på IJ. Vi ønsker derfor å tilby et dagskurs til våre frilansere med fotograf Sveinung Uddu.

Det skjer i august/september og vil gå over en dag, hvor Uddu lærer bort hvordan man kan lage gode videoer med mobil. Vi har foreløpig satt opp to kurs for frilansere;  i Trondheim og Bergen. Kursene er beregnet på de som ikke har tatt et slikt kurs før via IJ.

Det er plass til maks. 12 stk. på hvert kurs. 

31.agust i Trondheim, klokka 9-16. 

6. september i Bergen, klokka 9-16. 

I kurset inngår lunsj, men andre utgifter blir ikke dekket. 

Egenandel: 250,-

Påmelding innen 27.august til annelise.aakervik@gmail.com og her er det førsteperson til mølla som gjelder. 

 

Kurset vil inneholde følgende, men endringer kan forekomme: 

Introduksjon
Visuell historiefortelling i praksis. Hvordan fortelle med bilder. Hva fortelles best med video, hva fungerer best med tekst og stillfoto.

Fra idé til publisering.
Hvordan planlegge opptakene for å gjøre redigeringen enklest mulig. Hva må du tenke på når du skal filme? Hvilke bilder trenger du for å fortelle historien? Hvilke intervjuer trenger du?

Bilde / redigeringen
Opptaksteknikk med mobil/nettbrett. Praktiske øvelser som redigeres umiddelbart på telefon/nettbrett. Kursdeltakerne jobber to og to.

Lyd
Innføring i bruk av mikrofon. Hvordan tenke lyd. Praktiske øvelser der deltakerne intervjuer hverandre i ulike lydomgivelser.

Øvingsoppgave
Lag en video om et fiktivt tema. Hvilke scener trenger du for å fortelle historien? Hva trenger du av intervjusekvenser? Kursdeltakerne jobber i to og to.

Video for sosiale medier / teksting
Format, innhold og vinkling. Kort om teksting av video.

Filmvisning og evaluering