Pitsjekurs for frilansere

Tilbake

Er du full av gode ideer til artikler, men vet ikke hvor eller hvordan du skal selge dem? Da bør du ikke gå glipp av dette kurset i pitsjing, ledet av frilansjournalistene Tone Sutterud og Laila Borge.

Pitsjing er en undervurdert og helt nødvendig kunst å mestre, og å slurve med det kan koste deg mange salg. Å pitsje til travle redaktører som kan få over 100 innspill pr dag kan være vanskelig og frustrerende. I løpet av dette to-dagers kurset vil du få helt konkrete tips om hvordan du pitsjer hva til hvem. Hvordan gjør du ideen din om til et innspill? Hvordan får du redaktørene til å stoppe opp ved akkurat ditt innspill?  Hvordan skreddersyr du en pitsj til en publikasjon? Hvilke ting bør enhver pitsj inneholde, og hvilke fallgruver bør du unngå?

Redaktørene Live Fedog Thorsen fra D2, Alexander Øystå fra Vi Menn og redaksjonssjef Rina Blekkerud fra Kamille vil dele med deg hva de er ute etter og hvordan du kan bli lagt merke til og oppnå et salg. Årets frilanser Sindre Leganger vil fortelle om hvordan han pirret norske aviser til å kaste seg ut på noe de ikke hadde prøvd før: podkast. Og hvordan han gjør det umulig for reportasjelederne å si nei. Frilansjournalist og redaktør Lars Aarønæs vil snakke om ideutvikling spisset for bestemte magasiner, slik at du kan utvikle en best mulig pitsj. Frilanser og styremedlem Toralf Sandåker vil fortelle deg hvordan du oppnår best mulig pris for sakene dine. Vi skal ha konkrete øvelser for pitsjer, som vil bli bedømt, og det vil også bli anledning til å pitsje direkte til redaktørene.

Kurset er først og fremst rettet mot deg som er ny i bransjen, men passer også for deg som har lagt deg til noen dårlige vaner. For å søke, skriv kort om hvorfor akkurat du er den rette til å få plass på dette kurset.

STED: NJs lokaler i Torggt.5

TID: 24. og 25. januar 2018

FRIST for påmelding (OBS! kun 16 plasser): torsdag 21.desember kl 12.00.

Send en søknad til gunhild@nj.no om hvorfor akkurat du er den rette til å få plass på dette kurset (det holder med et par linjer). Kurset er gratis for frilansere og inkluderer reise t/r (normalt inntil 2 500 kr), samt lunsj begge dager og felles middag for alle første dag. De som trenger overnatting vil også få dekket dette etter nærmere avtale.

 Alle får svar på om de har fått plass eller ikke så snart vi har fått behandlet søknadene.