And the winner is...

And the winner is...

Finland gikk av med seieren under sangkonkurransen "Hellovision Song Contest 2008". De seiret ved hjelp av sterk innlevelse, stilfullt supporterutstyr og en tekst som inneholdt opptil flere ord som nordiske kollegaer kunne forstå.

Sangkonkurransen under Nordisk seminar var i år en imponerende oppvisning i kreativitet, mot og til tider også musikalitet. Konkurransen foregikk i strålende vær på Hell stasjon.

Finland var først ut, og la lista høyt med sin innlevelse og kraftfulle sang.
Vertslandet selv stilte med et blandet pikekor, ledet av Sidsel Skotland, og ga til beste "Jeg gikk en tur på stien" med sjelfulle "ko ko"-soloer utført av dirigenten.
Island fikk pluss i karakterboka for å ha et kor med likestilling (en mann og en kvinne), og grep alle med sin følelsesladede islandske sang (som vi også hadde hørt kvelden før).

Sverige imponerte med en omskrevet Nationalteatern-sang, og fikk stort pluss i margen for sin gode tekst.
Norden ble for anledningen også utvidet med et nytt land: Wales. Her stilte sporty Carol Lee (foredragsholder om copyright under seminaret) med one woman-choir og rev med seg hele forsamlingen i allsang på en heller dirty versjon av "Side by side".

Sist ut var Danmark, som uten tvil hadde det beste musikalske innslaget. Her var det både flerstemt sang og imponerende rap. Dessverre ble dette store koret disket (korrupte dommere), men det var likevel enighet om at de var de moralske vinnerne.

Neste års seminararrangør, Finland, gikk dermed seirende ut av konkurransen.

And the winner is...
Vinner: Finland, med sterk innlevelse og patriotisk outfit.

And the winner is...
Sporty Carol Lee representerte Wales med sitt one woman-choir.

And the winner is...
Moralsk vinner? Danmark stilte med imponerende sang, innlagt en meget god rap, men ble dessverre disket (korrupte dommere).