Fanget publikum

Fanget publikum

Karoline Frogner (bildet) fanget sitt publikum umiddelbart, da hun som første foredragsholder dro i gang Nordisk seminar på Hell. Frogner er utdannet fotograf, og tok blant annet for seg sitt arbeid med å lage en dokumentarfilm om Rwanda etter folkemordene.

Karoline Frogner har siden 90-tallet hatt regi på egne filmer. Hun snakket om flere av disse under foredraget på Hell, der over 100 frilansere fra hele Norden er samlet.
   En av filmene, "Mørketid” fra 1995, er en helaftens dokumentarfilm basert på intervjuer med ti kvinner som ble internert under 2. verdenskrig i tyske konsentrasjonsleire.
   ”Tradra – I går ble jeg tater” er en dokumentarfilm om de reisende, taterne i ,Norge. Filmen er et portrett av Bjørn Granum, som i godt voksen alder får vite at han er tater.
   Frogner viste også små klipp fra sitt pågående arbeid med å lage en dokumentarfilm fra Rwanda etter folkemordene. De sterke og rystende historiene gjorde et sterkt inntrykk på tilhørerne.
   Nordisk seminar fortsetter med en rekke foredragsholdere, blant annet den prisbelønte midtøsten-korrepsondenten Robert Fisk.

Fanget publikum
STERKT: Karoline Frogners fortellinger fra sitt arbeid med dokumentarfilmer om blant annet Rwanda etter folkemordene, gjorde et sterkt inntrykk på publikum. (Foto: Toralf Sandåker)