Fikk Alstahaugs kommunes kulturpris

Inge Ove Tysnes, frilansfotograf og journalist bosatt i Sandnessjøen, er tildelt Alstahaug kommunes kulturpris. Bakgrunnen for prisen er blant annet bøkene Tysnes har gitt ut på eget forlag, der han har boltret seg som naturfotograf på Helgelandskysten.

Inge Ove Tysnes er fotograf og journalist med Sandnessjøen som base. Han har en allsidig bakgrunn som pressefotograf. Han frilanset på 1980-tallet i Oslo for Dagbladet og Adresseavisen, og etter det var han fem år fast ansatt fotograf i Norsk Ukeblad. På 1990-tallet dro han tilbake til Helgeland som journalist og seinere redaktør. Siden 2005 har han igjen jobbet frilans.
   Tysnes har på eget forlag har han gitt ut bøkene "Elgeland, landskap og elg under De syv søstre" og "MIDT-HELGELAND, mitt Helgeland". Forlaget gir også hvert år ut kalenderen "Mitt Helgeland" med bilder fra Helgelandskysten. Arbeidet med bøkene er trolig en vesentlig årsak til at Tysnes ble tildelt kulturprisen.
   Les om prisutdelingen, som kom fullstendig overraskende på frilansjournalisten og -fotografen, i Helgeland Arbeiderblad.

Mer informasjon om prisvinneren finner du på hans hjemmeside.