Media Norge øker det redaksjonelle samarbeidet

Det går mot et økt redaksjonelt samarbeid mellom Media Norge-avisene (Fædrelandsvennen, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad). Dermed er det grunn til å være ekstra oppmerksomme i forhold til frilanskontrakter og avtaler om videresalg.

Journalisten på nett forteller at sjefredaktørene i Fædrelandsvennen og Bergens Tidende nå åpner for økt redaksjonelt samarbeid mellom avisene. De ansatte er skeptiske til samarbeidet.
I følge Hans-Christian Vadseth fra Fædrelandsvennen er det på mer "generelle" stoffområder som matstoff og reisestoff det kan være spesielt aktuelt med redaksjonelt samarbeid mellom avisene.

Det kommende, redaksjonelle samarbeidet vil bety at frilansjournalister bør være ekstra på vakt i forhold til gjenbruk/fri flyt av redaksjonelt stoff.

Frilansjournalistenes leder Jørn Wad advarte allerede i april i fjor frilansere mot frilanskontrakter som inneholdt videresalgsavtaler innen Media Norge. Les om dette her.

Et møte mellom NJ/FJ og Media Norge / Kysten Rundt-ledelsen om forhandlinger omkring kontrakter, videresalg og rettigheter, førte heller ikke fram. Les om dette her.