Sikkerhetskurs for frilansere - *NB* Nye kriterier og noen plasser igjen.På kurset vil det blant annet øves på førstehjelp. Her fra et av kursene Bestia holdt i fjor. Foto: Harald Henden / VG

Sikkerhetskurs for frilansere - *NB* Nye kriterier og noen plasser igjen.

I et verdensbilde hvor journalister stadig er mer utsatt, er dette ett av tiltakene vi i NJ Frilans gjør for å bedre arbeidsvilkårene for våre medlemmer.
6-10. november 2017 avholdes kurset på det sentrale Østlandet. *NB* søknadsfrist 08.10.2017

Norsk Journalistlag arrangerer sikkerhetskurs spesielt rettet mot frilansere.

6-10. November avholdes kurset nær Krøderen i Buskerud, med det erfarne firmaet Bestia.
Arrangøren har tidligere holdt tilsvarende kurs for bl.a. VG, hvor arrangøren har fått veldig gode tilbakemeldinger. 

Normalt koster disse kursene mellom 20-30.000 i utlandet, noe som gjør at få frilansere har mulighet til å delta. Vi er derfor veldig glade for at vi har mulighet til å tilby dette kurset, etter å ha fått midler fra Fritt Ord og Norsk Journalistlag. For å kunne delta må du være medlem av NJ Frilans og ha betalt FRI-STUP-avgift for 2017. 


Hva lærer vi?
Dette vil bli et omfattende sikkerhetskurs, ikke helt ulikt kurs AKE kjører i England. Vi får opplæring i blant annet sikkerhetsforståelse, avansert førstehjelp, risikoanalyse, våpen, veisperring, psykisk førstehjelp og navigasjon. Vi kommer også til å høre foredrag fra erfarne journalister. Vi ønsker ikke å røpe alt innholdet, men lover det vil bli lærerikt og interessant. Noe av innholdet kan oppleves som ubehagelig for deltagerne da vi også skal øve på stressmestring i felt.
Spørsmål kan rettes til Kyrre Lien i NJ Frilans. Epost: kyrre@kyrrelien.com

Hvor mange plasser er det på kurset?
Totalt har vi åtte plasser for frilansere og vi legger opp til et både nyttig og sosialt kurs.
De resterende fire plassene er kjøpt opp av et mediehus. 

Hvor mye koster det?
Selve kurset er gratis, men som frilanser betaler du for kost/losji selv, som blir drøye 5000,- pr. person.
Så du betaler oppholdet, og Fri-STUP/Fritt Ord dekker kurset.
For å få midler fra FRI-STUP til selve kurset, er du nødt til å være medlem av NJ Frilans og ha betalt FRI-STUP-avgift for 2017.

Sikkerhetskurs for frilansere - *NB* Nye kriterier og noen plasser igjen.

Hvor bor vi?
Overnatting, frokost og middag vil være på Norefri. Det ligger i nærheten av øvingsområdene, med umiddelbar tilgang på naturskjønne omgivelser. Norefri ligger ca. halvannen time fra Oslo. 
Info på www.norefri.no
Pris pr. person for overnatting er 1290,- á døgn. Dette inkluderer frokost, lunch og middag. Totalt har vi fire overnattinger, noe som gir en totalpris på 5160,-
Du må da dele leilighet med minst én annen deltager, men vil få privat soverom. Ønsker du én leilighet alene, koster dette 8760 for hele oppholdet.
Vi tar forbehold for noen små endringer i prisen. 
Har dere spørsmål om overnattingen, kan det rettes til Kyrre Lien eller Norefri. Vi har undersøkt mange alternativer i det nærliggende området, men dette er det vi har funnet som har passet våre behov best, og som har vært i prisklassen vi har sett etter. 

Transport
Vi ordner felles avreise fra Oslo for de som ønsker det. Frilansere som bor utenfor Oslo må dekke reisen sin til Oslo/Krøderen selv. 
Vi kommer tilbake med mer praktisk informasjon når deltagerne er plukket ut. 
Avreise blir mandag morgen, og vi er tilbake fredag ettermiddag. 

Hvordan kommer jeg meg på kurset?
Vi vil velge ut deltagerne utifra en rekke kriterier, som behovet vi ser for kurs, tidligere erfaringer og søkers fremtidige motivasjoner. Vi ser ikke bare etter deltagere som skal jobbe i aktive konfliktsoner, men også deltagere som skal jobbe i andre risikoutsatte områder. Deltagerne må være medlem av NJ frilans. Søkandsskjemaet finner du under dette flotte bildet. 


Sikkerhetskurs for frilansere - *NB* Nye kriterier og noen plasser igjen.Ønsker du å delta på sikkerhetskurset? 
Søk her.
*NB* utvidet søknadsfrist til og med søndag 08. oktober 2017.