Rapport fra DOK 18 Fredrikstad

Rapport fra DOK 18 Fredrikstad

Siv Henningstad fikk stipend for å dra på DOK 18 i Fredrikstad. Der opplevde hun mange sterke møter som hun deler med oss i denne oppsummeringen.

Dokfestivalen ble arrangert i Fredrikstad fra 24. til 26. mai. En nasjonal festival for fotojournalistikk og dokumentar fotografi. En festival som samlet fotointeresserte i fra hele Norden. Et spennende sted for fotointeresserte for både profesjonelle, studenter og publikum. En viktig del av festivalprogrammet var fotoutstillinger. Utstillingene ble satt opp 12. mai og varte til 27. mai. Utstillingene var presentert både innendørs og utendørs gjennom bykjernen og i den unike gamlebyen i Fredrikstad. De hadde også egne seminar og workshops. Jeg valgte å besøke utstillingene.  Dok18 kaller seg Norges viktigste fotofestival.
Følgende utstillinger ble besøkt:
15550 dager - Foto: Erik Wiggo Larsen» i Byhallen i Fredrikstad Kino.
Utendørs utstillingen – Livssløp på Flesketorget utenfor Kaffebrenneriet i sentrum av Fredrikstad.
Utendørsutstillingen – Hunden og jeg i gamlen byen i Fredrikstad.

DOK18 kan du også besøke på Facebook: www.facebook.com/dokfestivalen/

Rapport fra DOK 18 Fredrikstad15550 Dager – Foto av ERIK WIGGO LARSEN
Mai 12 -  27 - Byhallen - Fredrikstad Kino
Den norske fotojournalisten Erik Wiggo Larsen jobbet hele sitt liv i den lokale avisen Demokraten i Fredrikstad. I 15550 dager dekket han forsiden på avisen med lokalstoff, alt fra brann drama til politiaksjoner.illingen ble vist i Fredrikstad kino. Et åpent og lyst rom som passet perfekt til en fotoutstilling. Mitt blikk falt på bildet av Henik Kolstad, mannen som gav AIDS et ansikt i Norge. Hans bilde av kysset med hans kjæreste rørte meg dypt. Særlig når vi akkurat har sett bryllupet til Prins Harry og Meghan i London.

 

 

 

 

 

Livsløp – 40 fotografer
Mai 12 – 27 - Flesketorget - Fredrikstad sentrum

En unik utendørs utstilling som viste livsløp til ulike personer. Bildene viste personene som unge og nå i dag på gamlehjem. Jeg ble helt satt ut av hvor mye informasjon som kan ligge i kun 2 bilder tatt av samme person. En helt magisk utstilling som viste at kjærlighet kan vare livet ut. Jeg falt for bildet av ekteparet som holdt sammen og endte opp på gamlehjem sammen. Det er jo en helt unik kjærlighetshistorie.

 

Rapport fra DOK 18 Fredrikstad

Hunden og jeg – Foto Krister Sørbø
Mai 12 -  27 - Gamlebyen Kulturhus 

Fotograf Krister Sørbø viste en morsom utstilling som viste likhetstrekk med hundeeier og deres hund. Jeg falt for bildet av en dame og hennes hund. Det var spennende å se likhetstrekk i disse bildene mellom eier og hund.  Jeg har selv hund og ser nå at vi også har