Artikkelen er mer enn ett år gammel

Det blir landsmøte – trygt innenfor reglene

De nye smittevernreglene som ble offentliggjort mandag kveld, får følger for Norsk Journalistlags gjennomføring av organisasjonens digitale landsmøte.

– Den gode nyheten er at vi fortsatt kan gjennomføre landsmøtet og ikke må utsette det i 6 måneder, sier leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag.

Mandag kveld informerte helseminister Bent Høie om at regjeringen innfører strengere koronatiltak i alle kommuner i Viken. Som kjent arrangeres landsmøtet fra tirsdag 16. til torsdag 18. mars. Sendingen og møteledelsen er lagt til Scandic Airport Hotell i Nannestad kommune.

Ifølge de nye reglene forbys alle arrangementer utenfor hjemmet både inne og ute, med unntak av begravelser og bisettelser. Digitale arrangementer med maksimalt fem personer til stede, i tillegg til utøvere og annet nødvendig produksjonspersonell, er tillatt.

– I samråd med kommunen har vi redusert antall personer til stede for å gjennomføre møtet til et absolutt minimum. Vi er likevel sikre på at de 149 delegatene og andre som vil følge livesendingen, vil se at Norsk Journalistlags første digitale landsmøte blir et godt møte, sier Frantzen.

Opprinnelig var det planlagt at redaksjonskomiteene, som gjennomarbeider og klargjør forslag til vedtak, skulle være til stede på arrangementshotellet – men på separate rom. Dette ble gjort om i går og redaksjonskomiteen er nå sendt hjem og kommer til å sitte hver for seg.

– Vi har heldigvis lagt gode planer for smittevern, og vil gjennomføre landsmøtet godt innenfor begrensningene i de nye reglene, sier NJ-lederen.