Artikkelen er mer enn ett år gammel

– Hold munn og hold deg hjemme

Hets og trusler mot kvinner som ytrer seg

Hva kan vi gjøre for å stanse flommen av trakassering, trusler og vold mot kvinnelige ytrere? Og hvis de som utgjør halve befolkningen, trekker seg ut av det offentlige ordskiftet, hva skjer da med demokratiet? Tirsdag 8. mars tar vi diskusjonen.

Mange kvinner som blir trakassert og truet på nett eller i det virkelige liv, blir redde. Det blir ubehagelig å ytre seg, de kjenner at de mister ytringsfriheten sin. Lar vi oss skremme? Blir det færre kvinnestemmer foran og bak mikrofonene? Hvis de som utgjør halve befolkningen, trekker seg ut av det offentlige ordskiftet, hva skjer da med demokratiet?

Og hva kan vi gjøre for å stanse flommen av trakassering, trusler og vold mot kvinnelige ytrere? Dette vil vi snakke om på et åpent møte i Pressens hus på kvinnedagen 8. mars.

Program

Sammen med utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar Pamela Moriniere fra Den internasjonale journalistføderasjonen, IFJ, og en representant for den Oscar-nominerte indiske dokumentaren “Writing with Fire”, i en samtale om hvordan hat kan hetse kvinnene ut av debatten, men også hvordan de kan ta opp kampen.

Deretter inntar kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen podiet sammen med NJs sikkerhetsekspert Trond Idås og journalist og forfatter Shazia Majid. Da handler det om hat og hets her hjemme.

Journalist Gro Holm leder samtalene og stiller de vesentlige spørsmålene. Første del vil gå på engelsk, andre del på norsk.

Writing With Fire

Etterpå, ca. kl. 16, viser vi den prisbelønte indiske dokumentaren «Writing With Fire», én av fem dokumentarer som kan få Oscar-pris i år, om en gruppe modige, såkalt kasteløse kvinnelige journalister som har mot til å stille de spørsmålene ingen andre våget.

Dokumentarfilmen blir tekstet på norsk.

Det blir servert kaffe under samtalene, og foran filmvisningen åpner vi baren.

I Pressens hus tirsdag 8. mars fra 14.30 til 17.30.

Her kan du melde deg på arrangementet