Hilde Tretterud ny sekretariatsleder i NJ

Landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) har ansatt Hilde Tretterud (53) som sekretariatsleder. Hun tiltrer stillingen umiddelbart.

Hilde Tretterud har vært konstituert i stillingen siden 1. oktober.

– I Hilde får vi en engasjert leder med gjennomføringskraft og stor arbeidskapasitet, og med gode evner til å fortsette utviklingen av vår organisasjon. At hun også kjenner NJ og bransjen godt, er en stor fordel også for den som skal lede vårt sekretariat, sier leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen.

At hun kjenner organisasjonen godt er ingen overdrivelse. Tretterud har jobbet i NJ siden 1999, både som organisasjonssekretær, kommunikasjonsrådgiver, avdelingsleder og assisterende sekretariatsleder. Hilde Tretterud skal lede NJs sekretariat med 27 ansatte.

– Jeg gleder meg til å fortsette jobben med å utvikle NJ som organisasjon, og til å arbeide videre sammen med de dyktige medarbeiderne i sekretariatet, sier Hilde Tretterud.

– Sammen med landsstyret er oppgaven vår å sørge for at medlemmenes, det vil si journalistenes hverdag, er best mulig. Lønns- og arbeidsvilkår, rammevilkårene for journalistikken, og NJs medlemstilbud er det vi arbeider med hver dag, og det er et svært meningsfylt oppdrag. Ettersom jeg opprinnelig kommer fra journalistikken selv, har jeg et stort engasjement for det Norsk Journalistlag står for. Jeg ble først skikkelig kjent med NJ som tillitsvalgt, og etter det har jeg blitt bare mer og mer engasjert i organisasjonen, sier hun.

Norsk Journalistlag er en uavhengig fagforening som arbeider for etisk, kritisk og fri journalistikk. NJ ivaretar journalistenes profesjonsfaglige interesser, opphavsrettigheter og rettigheter knyttet til lønns- og arbeidsforhold. Norsk Journalistlag organiserer rundt 8 000 redaksjonelle medarbeidere, også ledere og frilansere, som har journalistikk som yrke. NJs medlemmer arbeider på grunnlag av retten til fri informasjon og hensynet til faglig integritet, i samsvar med Vær Varsom-plakaten.