Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJ og mediebransjen med sterk kritikk av forslag til ny etterretningslov

Stortingets utenriks- og forsvarskomite fikk torsdag konkrete forslag om hvordan sikre vernet av fortrolig kommunikasjon mellom journalist og kilde. De kritiske tilbakemeldingene kom da Norsk Journalistlag, sammen med Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og NRK, deltok i den muntlige høringen om forslag til ny lov om Etterretningstjenesten.

Hovedpoenget i innspillene var at Oslo tingrett, som særdomstol i etterretningssaker, må sikre vernet av anonyme kilder og forebygge nedkjølende effekt av ytringsfriheten i langt større grad enn det regjeringens forslag legger opp til.

Bakgrunnen for innspillene kan du lese i kronikken «Når den gode hensikt blir farlig» nestleder i NJ, Dag Idar Tryggestad, og NJ-advokat Ina Lindahl Nyrud, hadde i Dagsavisen.

Her er endringsforslagene Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund og NRK (ekstern lenke) har lagt fram.

Her er Norsk Journalistlags skriftlige høringsuttalelse (ekstern lenke)

PS: Den muntlige høringen ble overført direkte via Stortingets nett-TV, men det opplyses på Stortingets nettsider at videoopptak ikke er tilgjengelig på grunn av teknisk feil.