Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJs lønnsforhandlinger utsettes

Tarifforhandlingene mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening er utsatt. Også forhandlingene med Spekter og NRK utsettes til høsten.

NJ og MBL har besluttet å utsette årets tariffoppgjør som etter planen skulle startet 28. april. Dette har sammenheng med den akutte forverringen av samfunnssituasjonen knyttet til utbruddet av koronaviruset i Norge. Det samme gjelder altså oppgjøret NJ/Spekter som formelt skulle startet 14. april.

Se protokoll (NJ/MBL)

Se protokoll (NJ/Spekter)

Det betyr at dagens tariffavtaler fortsatt gjelder. Med mindre partene blir enige om noe annet videreføres gjeldende avtaler frem til 21. august 2020 (MBL) og 15. september (Spekter). Nye datoer for lønnsoppgjørene er foreløpig ikke fastsatt.

Lokale forhandlinger i MBL utstår til de sentrale forhandlingene er gjennomført.

Forrige fredag ble som kjent partene i frontfaget, Fellesforbundet og Norsk Industri, enige om å ta en pause i de pågående forhandlingene. Det hadde sammenheng med den akutte forverringen av samfunnssituasjonen knyttet til utbruddet av koronaviruset i Norge. Riksmekleren besluttet da å utsette oppstarten av årets tariffmeklinger i samråd med samtlige hovedorganisasjoner.

Norsk Journalistlag er en uavhengig fagforening og dermed ikke en part i denne forståelsen. Avgjørelsen om utsettelse for Norsk Journalistlag ble derfor først avklart denne uka etter avtale direkte med MBL og Spekter.