Artikkelen er mer enn ett år gammel

Pressens Hus skal styrke journalistikken

Ideen om et felles Pressens Hus i Oslo begynner å ta form. I januar ble det klart at huset skal ligge i Skippergata, og landsstyret har vedtatt at Norsk Journalistlags deltakelse i Pressens Hus er i fellesdelen.

Hvorvidt Norsk Journalistlag skulle delta i et slikt hus, og under hvilke premisser, har vært debattert i organisasjonen.

I slutten av januar vedtok landsstyret i Norsk Journalistlag at organisasjonen skal være med i det som kalles fellesdelen.

Det innebærer at NJ vil være med og utvikle huset til en arena for journalistfaglig aktivitet og møteplass for redaksjonelle medarbeidere. Målet er at Pressens Hus skal styrke bransjen ved at presseorganisasjonene har et felles ansikt ut til publikum og myndigheter.

NJs sekretariat blir i Brugata i Oslo, der det flyttet inn for ett år siden.

Landsstyrets vedtak:

Norsk Journalistlags deltakelse i Pressens Hus er i fellesdelen.

  • Norsk Journalistlag inngår avtale med Aspelin Ramm om å leie 23 kvm i 5 år til den leiepris som styringsgruppa for Pressens Hus har forhandlet frem med Aspelin Ramm, det første året oppad begrenset til 100 000.
  • Norsk Journalistlag inngår en egen avtale med Institutt for Journalistikk for å dekke inntil 150 000 kroner av kostnadene for bruk av fellesområdet.
  • Det forutsettes at Norsk Journalistlag får en skriftlig bekreftelse fra de andre leietakerne at NJ gjennom avtalen med IJ kan disponere fellesområdet fritt på lik linje med de andre leietakerne.
  • Norsk Journalistlags deltakelse i Pressens Hus finansieres ved bruk av vederlagsmidler.
  • Finansieringen av NJs deltakelse i Pressens Hus legger føringer for hvilken aktivitet NJ vil bidra til i lokalene, og NJ er opptatt av at aktiviteten kommer så mange som mulig av norske journalister til gode.

Vedtaket ble enstemmig vedtatt.