Artikkelen er mer enn ett år gammel

Valgkomitéens innstilling til nytt landsstyre

Se hvem som er innstilt til landsstyret 2021-23, og les mer om hvem de er. Innstillingen består av ti nye navn i landsstyresammenheng.

Landsstyret er Norsk Journalistlags høyeste myndighet mellom landsmøtene, og påser at lagets virksomhet drives i samsvar med vedtektene og landsmøtets vedtak.

Landsmøtet velger landsstyret 2021-23, i morgen, torsdag.

LEDER: DAG IDAR TRYGGESTAD (46)

Bergens Tidende, Bergen

NJ Styrkeløft. Foto: Krister Sørbø, NJ

Lokallag: Bergen
Konsern: Schibsted
Perioder i landsstyret, fast/vara: 2/0

Dag Idar bor i Bergen, men er opprinnelig fra Hellesylt på Sunnmøre.

Han startet med journalistikk allerede i 13-årsalderen. Tok medieutdanning på Høgskulen i Volda, og var innom Sunnmørsposten før han havnet i Bergen, der han nå har bodd i 20 år. Først jobbet han i Bergensavisen, før han gikk over til Bergens Tidende i 2003.

Dag Idar har blant annet vært klubbleder i Bergens Tidende, ansattrepresentant i konsernstyret for Schibsted, styremedlem i lokallag og de siste fire årene nestleder i NJ.

Begrunnelse: Dag Idar er et organisasjonsmenneske av stort format, det har han vist i alle verv han har vært innom. Tida som nestleder har vært ei god læretid, og valgkomiteens rundspørringer viser svært stor oppslutning om ham som ny NJ-leder. Dag Idar er motivert, og har klare tanker for hvordan han vil ta NJ videre.

Visste du? Dag Idar har også vært leder for ærverdige Bergens presseforening, som han sørget for å få lagt ned i sitt 99 år. Modig gjort i en by som er ekstremt opptatt av tradisjoner!

 

NESTLEDER: HEGE FAGERHEIM (52)

NRK Drama, Oslo

Lokallag: Oslo
Konsern: NRK
Perioder i landsstyret, fast/vara: 0/1

Hege kommer opprinnelig fra Mosjøen på Helgeland, og bor på Kolbotn. Hege har ni år bak seg som heltids tillitsvalgt i NRK. Hun er en av få NJ-tillitsvalgte som kan skilte med et hovedfag i musikkvitenskap. I statskanalen har hun bakgrunn fra NRK Drama, der hun begynte i 2007. Hun er nå 1. nestleder i NRKJ.

Hege hadde den viktige og krevende oppgaven med å lede den sentrale streikekomiteen under NRK-streiken i 2018, noe hun løste til medlemmenes største tilfredshet. Hun har den siste perioden ledet NJs organisasjonsutvalg, og var videre medlem av vedtektsutvalget. Arbeidet høstet respekt også fra dem som ikke er enig i alt hun mener.

Begrunnelse: Hege stiller til valg som nestleder i NJ. Valgkomiteen vil spesielt trekke fram hennes lange erfaring som tillitsvalgt, hennes allsidige orientering, og kombinasjonen av ei lyttende holdning og tydelighet. Som lederduo vil Hege og Dag Idar utfylle hverandre på en meget god måte.

Visste du? På fritida er Hege aktiv fløytist i et orkester, og øvingskveldene på Kolbotn er en hellig stund som ikke må forstyrres av møtevirksomhet.

 

Faste medlemmer

PÅL HELLESNES (46)

Klassekampen, Oslo

Lokallag: Oslo
Konsern: Uavhengig
Perioder i landsstyret, fast/vara: 3/1

Pål bor i Oslo, og i motsetning til hva trønderdialekten skulle tilsi er han også født der. Han er utdannet historiker, og startet som nærradiojournalist i Radio RV i Trondheim. Han var politisk aktiv til 2007, da han begynte i Klassekampen. Der har han vært siden.

Som tillitsvalgt i NJ har han blant annet vært klubbleder i Klassekampen og medlem i styret i OJ. Han har vært fast i landsstyret siden 2015, og jobbet tett på ledelsen gjennom sin plass i arbeidsutvalget. Pål har vært sentral i lønnsforhandlingene i NJ i mange perioder.

Begrunnelse: Pål er f-en i fagforening. Få kan organisasjonslivet bedre. Nyter høy respekt, på tvers av alle politiske skillelinjer. Faglig svært dyktig, og av mange regnet som en bærebjelke i landsstyret.

Visste du? Frem til videregående hadde Pål så langt hår at det gikk helt ned til rompa. Så en dag barberte han seg skinhead.

 

KJERSTI FIKSE (42)

Adresseavisen, Trondheim

Lokallag: NJ Trøndelag
Konsern: Polaris
Perioder i landsstyret, fast/vara: 2/0

Opprinnelig fra Verdal, bor i Malvik. Treårig bachelor TV-journalist fra Wagga Wagga, Australia, deretter TVNord-Trøndelag, TV2, TVNorge og «fellespotet» for 11 lokal-TV-stasjoner før landing i Adressa (TV, radio, desk og nett).

Klubbleder i Adressa, leder for konsernutvalget i Polaris Media, styremedlem i NJ Polaris, leder for underkonsernutvalget i Polaris Media Midt-Norge, medlem av tariffutvalget og vedtektsutvalget, landsstyret og arbeidsutvalget i NJ.

Begrunnelse: Kjersti Fikse er en engasjert og målrettet tillitsvalgt som flere ganger har vist at hun kan stå opp for sine medlemmer og kjempe deres kamp på alle nivåer. Stor arbeidskapasitet, og har gått inn i sitt verv i landsstyret og AU med engasjement og solid bakgrunnskunnskap.

Visste du? Var en av tre finalister til jobben som BBCs TV-reporter på Jersey Island.

 

AUDUN HASVIK (63)

Frilanser, Notodden

Lokallag: Telemark
Konsernlag: Frilans
Ny i landsstyret

Audun Hasvik er en tungvekter innen fagforeningsarbeid, og har hatt en rekke verv i NJ opp gjennom årene. For tiden er han leder for NJ Telemark og styremedlem i NJ Frilans.

Han har bachelor i kulturarbeid med journalistikk som hovedemne.

Audun er del av journalistkollektivet Norpublica, der han han også er redaktør for magasinet. Kollektivet består av frilansjournalister som arbeider med kritisk og undersøkende, datadrevet journalistikk. 63-åringen er opptatt av å skape gode rammer for fri og uavhengig journalistikk både for fast ansatte og frilansere.

Begrunnelse: Audun Hasvik har gjennom flere tiår vist sterkt engasjement for midlertidige og frilanseres vilkår. Har samtidig god innsikt i og forståelse for lønns- og arbeidsvilkår for fast ansatte. Tenker nytt, konkret og kreativt for å bedre alles lønns- og arbeidsvilkår i NJ. Kvier seg ikke for å stille de vanskelige spørsmålene.

Visste du? Audun er egentlig utdannet bilmekaniker, men har jobbet som journalist siden 1982.

 

ANN-KRISTIN HANSEN (50)

Fremover, Narvik

Lokallag: Nord
Konsernlag: Amedia
Perioder i landsstyret, fast/vara: 0/1

Ann-Kristin kommer opprinnelig fra Sjøvegan i Troms og har bodd i mange år i Narvik. Har jobbet som journalist i Fremover siden midt på 1990-tallet etter å ha studert journalistikk ved det som i sin tid het Høgskolen i Bodø.

Ann-Kristin har lang fartstid som tillitsvalgt i NJ, både som klubbleder i Fremover – som hun er nå, som lokallagsleder og på konsernnivå i Amedia. Hun er nå leder i det nye lokallaget for Nord-Norge, NJ Nord. På forrige landsmøte ble hun valgt som andre vara til landsstyret, og rykket raskt opp til første vara.

Begrunnelse: Ann-Kristin er en tillitsvalgt som vet hvor skoen trykker ute blant folk, men med tanker og visjoner om NJs rolle og oppgaver utover det aller nærmeste. Hun er opptatt av verving, og var nylig med på å starte NJ-klubb i nyetableringen iHarstad. Ann-Kristin vil være en tydelig stemme for medlemmenes grunnleggende behov og interesser, ikke minst i lønnsspørsmål.

Visste du? Ann-Kristin og mannen Ulf Ragnar er svært opptatt av gamle biler, og er gjerne å se på stevner og treff der doninger av en viss alder er å se.

 

MARITA E. VALVIK (49)

Aftenposten, Oslo

Lokallag: Oslo
Konsernlag: Schibsted
Perioder i landsstyret, fast/vara: 1/0

Bor i Oslo, kommer opprinnelig fra Kristiansand. Utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI. Jobbet tre år i Kapital før hun begynte som journalist i Aftenposten i 1998. Her har hun jobbet flere år som økonomijournalist frem til hun ble konserntillitsvalgt i Schibsted i 2019. Marita har permisjon fra Aftenposten for å være KTV i Schibsted. Fast medlem av LS siden 2019. Tidligere ansattrepresentant i styret til Aftenposten, nestleder i redaksjonsklubben og medlem av forhandlingsutvalget.

Begrunnelse: Marita har et skarpt økonomisk blikk. Noe som gjør henne i stand til å se de store linjene og utfordringene, løfte økonomidebatten i NJ og bidra med viktig innsikt. Hun er tydelig, gjennomtenkt og mild i form. Blir trukket frem av mange som en veldig viktig bidragsyter i landsstyret.

Visste du? Marita blir 50 år 18. mars – på selveste valgdagen. Hun har brukt pandemien til å lære seg italiensk.

 

KNUT KNUDSEN EIGELAND (49)

NRK Sørlandet, Kristiansand

Lokallag: Agder
Konsern: NRK
Ny i landsstyret

Knut bor i Vennesla, og kommer opprinnelig fra Flekkefjord. Han har medieutdanning frå Gimlekollen i Kristiansand, og arbeidet i diverse nærradioer på Sørlandet på første halvdel av 90-tallet, men i NRK fra 1995. I fire år jobbet han for Dagsnytt i Oslo, og dessuten med program som Språkteigen og Norge Nå, men for det meste har han hatt tilhold hos NRK Sørlandet i Kristiansand. Der var han også redaksjonssjef i en periode.

I NJ-sammenheng har Knut hatt ei rekke tillitsverv: Styremedlem i Agder Journalistlag, regiontillitsvalgt i NRK, klubbstyre, lokal streikeleder m.m. Nå er han divisjonsverneombud for NRK Distriktsdivisjonen i 30 prosent stilling.

Begrunnelse: Knut har lang erfaring både som journalist og tillitsvalgt. Han er en engasjert tillitsvalgt som kjenner godt forholdene på Sørlandet og ikke minst i hele NRK utanfor Oslo. Der har han et stort nettverk og vet hva som rører seg. Som verneombud for om lag 900 NRK-medarbeidere, er han særlig opptatt av at folk skal ha det bra på jobb. Med ham vil LS få spesialist på arbeidsmiljø.

Visste du? Knut har vært backstage og sett Michael Jacksons garderobe. Der var det mange leker.

 

CATHRINE LORAAS MØYSTAD (50)

Østlendingen, Elverum

Lokallag: innlandet
Konsernlag: Amedia
Ny i landsstyret.

Cathrine kommer fra og bor i Elverum. Hun er cand. mag. i norsk og litteraturvitenskap, har gått på Skrivekunstakademiet og jobbet som lærer.

Cathrine kom Inn i klubbstyret i Østlendingen fra 2006, og hun har hatt klubblederverv og andre verv siden 2008, det samme i Hedmark Journalistlag. Hun har vært nestleder i NJ i Amedia i flere år, og er i dag vara til styret. I to perioder satt hun i NJs valgkomité.

Begrunnelse: Engasjert tillitsvalgt med lang erfaring, som har sterkt fokus på lønnsutvikling for de lavest lønte journalistene. Evner å inspirere medlemmene og være et uredd talerør. En god representant for lokalavisene og for Innlandet.

Visste du? Dyktig svømmer, deltok for tre år siden i veteran-NM i svømming med god plassering. Skriver dikt på fritiden. Veldig glad i trær.

 

BRIAN CLIFF OLGUIN (38)

HK-Nytt/LO Media, Oslo

Lokallag: Oslo
Uavhengig
Perioder i landsstyret, fast/vara: 0/1

Brian bor i og kommer fra Oslo. Han vokste opp på Holmlia, med foreldre fra Latin-Amerika.

Han har en bachelor i fotojournalistikk fra OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) og en master i journalistikk fra Universitetet i Oslo.

Brian har vært nestleder i NJ Frilans. I sitt arbeid er han opptatt av utenforskap og ulikheter i samfunnet, og i 2019 vant han Årets bilde for et portrett som er del av et større dokumentarprosjekt om fattigdom i Oslo.

Begrunnelse: Fotojournalisten Brian Cliff Olguin har i flere år jobbet for å bedre arbeidsvilkårene for frilansere. Han har vært en sterk stemme både intern i NJ og eksternt i den offentlige debatten. Nylig begynte Olguin i ny jobb i fagbladet for Handel og kontor, HK-Nytt, og kommer nå også til å ta med seg erfaringene fra fagpressen inn i landsstyret om han blir valgt.

Visste du? Brian er glad i å bake, og har en egen bakekonto på Instagram som heter Loaf of Brian.

 

JANNE BIRGITTE PRESTVOLD (50)

Fædrelandsvennen, Kristiansand

Lokallag: Agder
Konsernlag: Polaris
Ny i landsstyret

Janne er fra Kristiansand.
Hun har studert journalistikk ved Universitetet i Stavanger, fransk ved Universitet i Agder og samtidshistorie ved Høgskolen Lillehammer. Har jobbet i Fædrelandsvennen siden 1997. Var en liten tur innom Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland før den tid.

Er i dag klubbleder i Fædrelandsvennen. Har flere perioder som medlem av klubbstyret og nestleder i klubben. Har vært leder av Agder Journalistlag, nestleder i UKU Sør (underkonsern i Polaris media) fra 2020. Var også med i NJs vedtektsutvalg.

Begrunnelse: Janne Birgitte er en kunnskapsrik og velformulert tillitsvalg. Ingen forlater en samtale med henne – og er i tvil om hva hun mener. Hun har i krevende nedbemanningsperioder i Fædrelandsvennen vært en tydelig representant for de ansatte, og bidratt tungt til å dempe de verste kuttene.

Visste du? Janne har ei skjult fortid som stor Diana-fan. Solgte en gigantisk samling med utklippsbilder av Diana på Finn.no da hun kom i 20-årene og ikke lenger kunne vedkjenne seg sin rojale fetisj.

 

MARGRETHE HÅLAND SOLHEIM (29)

TV 2, Bergen

Lokallag: Oslo
Uavhengig
Perioder i landsstyret, fast/vara: 0/1

Bor i Oslo, men opprinnelig fra Hønefoss. Jobber som nyhetsjournalist i TV 2, og tiltrådte i forrige uke som leder for Klubb 2. Begynte som journalist i Ringerikes Blad 16 år gammel. Tok journalistutdanningen i Oslo, og hadde praksisen sin i TV 2. Praksisperioden har nå vart i 8 år. Tillitsvalgt allerede som journaliststudent. Tidligere nestleder i Oslo Journalistklubb.

Begrunnelse: Margrethe har allerede rik erfaring som tillitsvalgt. Etter en periode som vara i landsstyret har hun overbevist mer enn nok til en fast plass her. Er TV2s fremste tillitsvalgte.

Visste du? Margrethe driver med thaiboksing. Har fått bruk for det en gang da en mann påstod at damer ikke kunne bokse. Han ba om demonstrasjon som han fikk, gikk så i bakken og deretter fra stedet.

 

CHRISTER PEDERSEN (54)

iTromsø, Tromsø

Lokallag: NJ Nord
Konsern: Polaris
Perioder i landsstyret, fast/vara: 2/0

Bor i Tromsø. Christer arbeidet som frilanser i noen år før han begynte i TV Tromsø i 1998. Mesteparten av yrkeslivet har han vært journalist i iTromsø – tidligere kjent som Bladet Tromsø.
Han har lang erfaring som tillitsvalgt på flere nivåer, både som leder i lokallaget i Troms og i NJ Polaris. Han er nå klubbleder i iTromsø.

Begrunnelse: Vil med sin tredje periode som fast representant i landsstyret være blant de som representerer kontinuitet og erfaring. Tør å utfordre etablerte sannheter. Er opptatt av at erfaringer fra mindre redaksjonsklubber kommer fram i landsstyret.

Visste du? Christer ble født og vokste opp i Sverige, og nå i vinter kunne han endelig smykke seg med tittelen norsk statsborger.

 

LARS DØVLE LARSSEN (53)

Tønsbergs Blad, Tønsberg

Lokallag: Vestfold
Konsern: Amedia
Perioder i landsstyret, fast/vara: 2/2

Lars Døvle Larssen bor i Tønsberg, og er født og oppvokst i Åsgårdstrand. Han har hovedfag i historie fra Universitet i Oslo, har studert statsvitenskap og idehistorie. Han har yrkeserfaring fra Heimevernsbladet og var redaksjonsassistent i VG i ti år under studietiden.

Han har tidligere vært klubbleder i Tønsbergs Blad, og er nå nestleder på samme sted. Han er leder for NJ i Amedia, og var den siste lederen i gamle NJ Edda.

Begrunnelse: Lars Døvle Larssen har lang erfaring som tillitsvalgt både i klubb og konsern. Stødig og dyktig blant annet når det gjelder økonomi. Nyter høy tillit blant medlemmene.

Visste du? Lars er svært historieinteressert og er en person du absolutt bør ha med på quiz-laget ditt, spesielt hvis temaet er norsk hvalfangsthistorie.

ROLF JOHANSEN (56)

NRK, Oslo

Lokallag: Oslo
Konsernlag: NRK
Perioder i landsstyret, fast/vara: 2/0

Rolf Johansen er født i Oslo, bor i Oslo og jobber i Oslo. Han er utdannet både journalist og dataingeniør. Han begynte i nærradio og havnet raskt i NRK, hvor han har jobbet nesten hele livet.

Han har vært tillitsvalgt i to tiår og har hatt omtrent alle verv det går an å ha i NRK-systemet. Han har vært tillitsvalgt på heltid siden 2014, og er nå leder av NRKJ. Har også vært leder i NJ Oslo.

Begrunnelse: Rolf er blant NJs mest erfarne tillitsvalgte. En solid representant for den ikke-kommersielle allmennkringkastingen, men har også bred erfaring fra og kjennskap til hele NJ.

Visste du? Skinner alltid av seg seg håret før eller under lønnsoppgjøret. Drar same spøken hvert år: Har revet av meg alt håret i frustrasjon.

 

VARA – i nummerert rekkefølge

Nummer 1 – og fast møtende i landsstyret: TOR-ERLING THØMT RUUD (41)

VG, Oslo

Lokallag: Oslo
Konsernlag: Schibsted
Perioder i landsstyret, fast/vara: 0/1

Tor-Erling Thømt Ruud jobber i Oslo, men bor på hjemgården i Spydeberg i Østfold. Han har bachelor i kriminologi fra Universitetet i Oslo.

Startet sin karriere Smaalenenes Avis, og var innom NRK før han havnet i VG. Har vært hovedsakelig journalist i roller som programleder, reporter, frontsjef og nyhetssjef. Lager i dag Krimpodden i VG.

Tor-Erling ble valgt til første vara i forrige periode. Har vært klubbleder i VG. Sitter i dag i VG-styret, er også med i forhandlingsutvalget til VG-klubben.

Begrunnelse: Tor-Erling er uredd og sier klart ifra om hva han mener. Han har lang erfaring fra et bredt spekter av medier. Tor-Erling snakker godt med alle deler av bransjen, og er en brennende engasjert tillitsvalgt.

Visste du? På hans økologiske gård er hest best, og Tor-Erling slapper aller best av på hesteryggen.

 

Nummer 2: BENEDIKTE FJELLY (45)

NRK Oslo og Viken, Drammen

Lokallag: Buskerud
Konsernlag: NRK
Ny i landsstyret

Benedikte er bosatt på Tranby i Lier og født på Tjøme. Hun er utdannet journalist og TV-fotograf fra Idefagskolen og Gimlekollen. Startet yrkeskarrieren i TV Vestfold, gikk derfra til TV2 før hun endte i NRK Buskerud. I dag fungerer hun som redaksjonssjef.

Benedikte har vært styremedlem og klubbleder i NRK Buskerud i flere år samt regiontillitsvalgt i NRK.

Begrunnelse: Benedikte Fjelly er en meget strukturert, ryddig og samvittighetsfull tillitsvalgt som står opp for sine medlemmer. Hun har god erfaring som tillitsvalgt i distriktsdivisjonen i NRK. Hun representerer også mange av NJs medlemmer som er mellomledere.

Visste du? Benedikte driver med hjemmebakst og baker de nydeligste kaker på bestilling, som familien dessverre ikke får se snurten av.

 

Nummer 3: JENS KIHL (34)

Bergens Tidende, Bergen

Lokallag: Bergen
Konsernlag: Schibsted
Ny i landsstyret

Jens bor i Bergen, er opprinnelig fra Oslo. Han har en bachelor i sosiologi. Tidligere har han vært valgmedarbeider i SV, leder i Målungdommen og nestleder i Noregs Mållag.

I 2013 begynte Jens som journalist i Klassekampen, der han var klubbleder i fire år. Siden 2018 har han vært kommentator i Bergens Tidende. Han er nå leder i Bergen journalistlag.

Begrunnelse: Jens er brennende engasjert i fagforeningsarbeid og har markert seg i flere viktige saker, blant annet i debatten som hvem som er fremtidens NJ-medlemmer. Han har stor kapasitet og en viktig stemme for NJ i den offentlige debatten.

Visste du? Ateisten Jens er medlem av en bibelgruppe i Bergen.

 

Nummer 4: OLE-OTTAR KARLSEN HØGSTAVOLL (32)

Vikebladet Vestposten, Ulsteinvik

Lokallag: Møre og Romsdal
Konsernlag: Polaris
Perioder i landsstyret, fast/vara: 0/1

Bor på Hareid i Sunnmøre Ole-Ottar har en bachelor i historie og i journalistikk fra Volda. Begynte sin journalistkarriere i Sykkylvsbladet, og var innom NRK Møre og Romsdal før han begynte som journalist i Vikebladet i 2014. Leder av NJ Møre og Romsdal siden 2017. Økonomiansvarlig i Hauststormen.

Begrunnelse: Ole-Ottar har gode økonomiforståelse og lang erfaring fra lokalavis. Han vet hvor skoen trykker i de mindre avisene, og er en viktig stemme fra redaksjonene utenfor de store mediehusene.

Visste du? Ole-Ottar bader gjerne selv om gradestokken viser 0 grader. Stor fan av Jahn Teigen.

 

Nummer 5: FAYROZ CHAMDID (27)

TV2, Bergen

Lokallag: Bergen
Konsernlag: Uavhengig
Ny i landsstyret

Fayroz er født og oppvokst i Bergen. Hun har foreldre fra Libanon, og sterk tilknytning til landet. Har journalistutdanning og bachelor i sammenlignende politikk – også kalt journalistskolen til Frank Aarebrot. Kom inn i NRK via FLERE-prosjektet – et NRK-tiltak for å øke rekrutteringen av flerkulturelle journalister. Etter det jobbet hun en periode i NRK Hordaland. Jobber nå i utenriksredaksjonen til TV2 i Bergen, og er også ankerkvinne i TV2 Nyhetskanalen. Nestleder i Bergen Journalistlag.

Begrunnelse: Fayroz er særlig opptatt av journalistar med multikulturell bakgrunn. Hun har også et bredt nettverk innen dette miljøet. Dette er et tema hun mener NJ i større grad skal ta på alvor, og en bakgrunn og et engasjement hun vil ta med seg inn i landsstyret. Hun er også opptatt av unge journalisters situasjon i redaksjonene.

Visste du? Fayroz har vært aktiv i buekorps i Bergen.

 

Nummer 6: HANNE STEDJE (44)

Sogn Avis, Årdal

Lokallag: Sogn og Fjordane
Konsernlag: Amedia
Ny i landsstyret

Hanne bor i Årdal, og jobber på lokalkontoret til Sogn Avis på samme sted, der hun er avdelingsleder. Hun har utdanning fra University of Sussex og Universität Wien i Østerrike, blant annet innen medier, kommunikasjon og tysk.

Hun har tidligere jobbet i Årdal & Lærdal avis, i Fyens Stiftstidende i Middelfart i Danmark, og vært redaktør i Porten.no, nettavis for indre og ytre Sogn.

Hanne har vært vara og fast i styret i NJ Sogn og Fjordane i perioden 2010 til 2019. I forbindelse med Sogn Avis’ overgang til Amedia, gikk hun ut av lokallagsstyret for å fokusere på klubbarbeid. Medlem av forhandlingsutvalget i Sogn Avis siden 2017.

Begrunnelse: Hanne går inn i vervene sine med stort engasjement og stor arbeidskapasitet. En av hjertesakene hennes er lønns- og arbeidsforhold. Går uredd inn i kampen for disse.

Visste du? Hanne er lidenskapelig opptatt av grøt og har egen grøtblogg, er ihuga samler av tysk 70-talls keramikk og pynteasjetter med rojalt motiv, og stolt innehaver av sesongkort på New Tottenham Hotspurs stadium.

 

Nummer 7: ANNE GRO GAUP (42)

Ávvir, Kautokeino

Lokallag: NJ Nord
Konsernlag: Uavhengig
Ny i landsstyret

Anne Gro Gaup jobber som journalist i verdens eneste samiskspråklige dagsavis, Ávvir. Hun jobbet opprinnelig som typograf, og tok svennebrev i 2001. I 2016 gikk hun over til å bli skrivende journalist og ble medlem i NJ.

Før hun ble journalist var hun aktiv i kommunepolitikken, og har blant annet vært varaordfører i Kautokeino. Hun er nå klubbleder, og nestleder i NJ Nord.

Begrunnelse: Anne Gro er opptatt av det samiske perspektivet på samfunnet, at det samiske språket får plass, og betydninga av samisk mediemangfold. Rekruttering av nye medlemmer er et område som engasjerer henne spesielt, og som hun har jobbet mye med i sitt eget nærområde.

Visste du? Anne Gro kan skilte med en andreplass i samisk Grand Prix, og har blitt beskrevet som et samisk stjerneskudd i avisa Nordlys.

 

Nummer 8: VEGARD VÅGNES (28)

Amedia Utvikling, Oslo

Lokallag: Oslo
Konsernlag: Amedia
Ny i landsstyret

Vegard Vågnes kommer opprinnelig fra Ålesund, men bor og jobber i Oslo. Han har journalist- og fotoutdannelse fra USA, og har blant annet jobbet som frilanser i TV2/Screen Story og Sunnmørsposten.

Nå jobber han hos Amedia på hovedkontoret i Oslo. Han tok selv initiativet til å etablere NJ-klubb i Amedia Utvikling, og er nå klubbleder. Han jobber tett på utviklerne i konsernet, og er opptatt av å inkludere nye yrkesgrupper som medlemmer i NJ.

Begrunnelse: Vegard er en ung representant for en gruppe det blir stadig flere av. Han er opptatt av medlemsrekruttering, og har en stor kapasitet som NJ kan få mye glede av.

Visste du? Faren til Vegard, Stig Vågnes i Sunnmørsposten, har vært landsmøtedelegat, og er forklaringen på at Vegard er født med kamera rundt halsen og notisblokk i hånda.