Artikkelen er mer enn ett år gammel

Viktige verv fordelt av landsstyret

LS-nytt

Denne uka har landsstyret diskutert vårens lønnsoppgjør, samt gjort en rekke valg til utvalg og styrer. Se hvem som skal representere deg de to neste årene.

Torsdag 8. april møttes det nye landsstyret til sitt første landsstyremøte.

Landsstyret oppnevnte streikekomiteer både i NRK og MBL-området. Knut Knudsen Eigeland leder den sentrale streikekomiteen i NRK og Jørgen Braastad (VG) leder komiteen i MBL. Komiteene trer i kraft dersom det blir konflikt.

Lederne for forhandlingsutvalgene i NRK og MBL ga landsstyret en grundig oversikt over forberedelsene så langt. Forhandlingsutvalgene jobber for enighet i forhandlingene, men parallelt må organisasjonen forberede seg på brudd, mekling og muligheten for streik.

Dersom oppgjørene går til mekling, er det landsstyret som godkjenner forslaget fra Riksmekleren, alternativt tar organisasjonen ut i streik.

Se lønnsstatistikken 2020

Arbeidsutvalget

Landsstyret valgte nytt arbeidsutvalg. Dette utvalget forberedes saker som skal behandles i LS, og har også mandat til å behandle og fatte vedtak i saker gjennom året, som for eksempel økonomisk støtte til lag og konferanser.

Arbeidsutvalget i perioden 2021-2023 består av:
Dag Idar Tryggestad, leder NJ
Hege Fagerheim, nestleder NJ
Pål Hellesnes (Klassekampen)
Kjersti Fikse (Adresseavisen)
1. vara: Lars Døvle Larssen, (Tønsbergs Blad)
2. vara: Marita E. Valvik (Aftenposten)

Journalisten, IJ og Presseforbundet

Journalisten eise av NJ, og Tor-Erling Thømt Ruud ble valgt til ny styreleder.

– Norsk Journalistlag skal være en god eier for Journalisten. Det betyr at fagbladet må finne rollen sin i et marked hvor det er god konkurranse. Der synes jeg at Journalisten er i en god steam, særlig med de siste avsløringene i SMS-saken. Journalisten er spennende og har mye å bidra med i fagmiljøet vårt. Og styret må påse at driften er økonomisk bærekraftig, sier Thømt Ruud.

Styret i Journalisten består videre av Marita Valvik, Rolf Johansen og Birgitte Thorshaug Kristiansen. Vara: Mina Helene Knudsen, Paal Svendsen og Vegard Vågnes.

Som deleier av Institutt for journalistikk (IJ), ble NJs styrerepresentanter for perioden 2021-2023 valgt: Dag Idar Tryggestad og Christer Pedersen. Vara: Hege Fagerheim og Cathrine Loraas Møystad.

Les mer om IJ og deres omfattende kurstilbud her

NJs representanter i styret for Norsk Presseforbund er Dag Idar Tryggestad og Hege Fagerheim. Vara er Pål Hellesnes.

Blant Norsk Presseforbunds viktigste oppgaver er behandling av PFU-klager, offentlighetsarbeid og andre fellesspørsmål på vegne av hele mediebransjen.

Les mer om Norsk Presseforbund her

Prioriteringer neste to år

Landsstyret startet også arbeidet med å konkretisere tiltaksplanen, som ble vedtatt av landsmøtet i mars. Det ble etablert fire arbeidsgrupper, som fram til 11. mai skal jobbe med punktene i tiltaksplanen, og komme med forslag til hvordan disse skal løses. Landsstyret behandler og vedtar forslagene fra arbeidsgruppene i juni.

Se tiltaksplanen for 2021 her

Gruppeledere:
Lars Døvle larsen leder gruppa som jobber med Endret arbeidsliv
Pål Hellesnes leder gruppa som jobber med Betingelser for mediebransjen
Marita E. Valvik leder gruppa som jobber med Styrke organisasjonen; medlemsgrunnlag og navn, organisasjonsstrategi og revisjon av program
Kjersti Fikse leder gruppa som jobber med Styrke organisasjonen; tillitsvalgtopplæring og verving.

– Vi er opptatt av at dette er hele organisasjonens tiltaksplan, at den kommer ut til alle ledd, og kan brukes av både lokallag og konsernlag, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad, og oppfordrer medlemmer som har innspill til de ulike arbeidsgruppene å ta kontakt med gruppelederne.

Landsstyrets medlemmer og varaer finner du her