Studentklubbene i Norsk Journalistlag arrangerer spennende og inspirerende debatter, pressepuber, prisutdelinger og andre arrangementer gjennom studieåret. En levende studentklubb trenger et engasjert og initiativrikt studentstyre.

Studenthåndboka er en guide til styremedlemmer i studentklubbene. Den er et oppslagsverk med nyttig informasjon om organisasjonen, og en veiviser med eksempler og triks til hvordan et godt styre fungerer. Boken skal fungere som en hjelpende hånd for alle studenttillitsvalgte i Norsk Journalistlag.

  • Hva er Norsk Journalistlag?

    Norsk Journalistlag (NJ) er en fagforening som organiserer redaksjonelle medarbeidere, og de som ønsker å bli det. Medlemmene har journalistikk som yrke og tar daglig frie journalistiske vurderinger. Med over 8000 medlemmer organiserer NJ flesteparten av norske journalister, redaksjonelle medarbeidere og de som studerer med det formål å jobbe redaksjonelt. Det er en sterk fagforening, både som en tariffaglig og mediepolitisk organisasjon.

    De viktigste oppgavene til Norsk Journalistlag er å arbeide for medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår og å verne om ytringsfriheten. Organisasjonen ønsker å påvirke samfunnets mediepolitikk og å arbeide for opphavsinteresser, høy etisk standard og integritet blant medlemmene.

    For å være medlem i NJ skal man arbeide på grunnlag av retten til fri informasjon, og hensynet til faglig integritet i samsvar med Vær Varsom-plakaten. Hovedregelen er at redaksjonelle medarbeidere, ledere og frilansere som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap i NJ. Også studenter som har som formål å arbeide i en redaksjon, kan søke om medlemskap. Dette gjelder i tillegg studenter og læringer som jobber for uavhengige redaktørstyrte medier. Det øverste organet i NJ er landsmøtet, som arrangeres annethvert år.

  • Hva er NJ Student?

    Viktige temaer for NJ Student er studiekvalitet, medlemsverving og samarbeid på tvers av studentklubbene på de ulike utdanningsinstitusjonene i landet. NJ Student jobber for rettigheter og gode vilkår for studenter som er ute i praksis, er midlertidig ansatte eller arbeider som frilansere.

    Kontaktperson
    NJ Student har en egen kontaktperson i sekretariatet som kan bistå i klubbarbeidet. Kontaktpersonen deltar gjerne på møter, og er med på å arrangere de fysiske samlingene. Hvis man har spørsmål om arrangementer eller andre NJ-saker, ta kontakt med Ingrid Grimstad!

    NJ Student møtes fysisk to ganger i året: På årsmøtet og på en samling for alle studentklubblederne. På årsmøtet blir handlingsplanen for det kommende året blir vedtatt, og et nytt styre blir valgt. Årsmøtet består av to representanter fra hver studentklubb. Et av målene for NJ Student er at det skal finnes en aktiv studentklubb på alle journalistikkutdanninger i Norge, som gjennomfører arrangementer på studiestedet. Studentene i de ulike studentklubbene skal være samstemte og jobbe for å verve nye medlemmer.

    Handlingsplanen for NJ Student i den inneværende perioden finner du her.

    Se også vedtektene for NJ Student. Dette er de formelle retningslinjene som klubbene og sentralstyret skal drives etter for å sikre solid kvalitet i styrearbeidet.

  • Studentklubben

    En studentklubb ledes av et styre, som består av ulike roller. Det er opp til hver enkelt klubb å bestemme hvilke roller de ønsker å ha. Styret i klubben skal ledes av en styreleder, men det er viktig å etablere en god kultur der alle kan bidra. En god kommunikasjon i ledergjengen er viktig. Å ha en lederduo bestående av leder og nestleder, som jobber tett sammen, er lurt. Disse bør ha praksis eller reise på utveksling til ulike tider, slik at det sikres en kontinuitet i studentstyret.

    Når man først har fått et verv i et styre, følger det med mye ansvar. Det er derfor viktig å være bevisst på sin egen rolle, og å ha et godt samarbeid med de andre styremedlemmene. Et godt styre er basert på samarbeid og felles målsettinger.

    Her har vi laget et forslag til roller i styret:

    Styreleder

    Det er styrelederen som har det overordnede ansvaret for klubben. Lederen skal blant annet delegere oppgaver og innkalle til valg, styre- og årsmøter.

    Nestleder

    I fravær av styreleder skal nestlederen lede klubben. Nestleder bør også ha en tett dialog med leder, for å sikre god informasjonsflyt og et solid samarbeid innad i klubben.

    Økonomiansvarlig

    Styret trenger en økonomiansvarlig som setter opp budsjetter og søker om midler til aktiviteter. En nærmere beskrivelse av den økonomiansvarliges oppgaver finner du senere i håndboka. Det er viktig å huske at alle søknader om midler må sendes inn i samarbeid med leder.

    Kommunikasjonsansvarlig

    Noen bør ha ansvar for klubbens aktivitet på sosiale medier. Å poste jevnlig gjør studentklubben mer synlig, og kan være en effektiv måte å verve nye medlemmer på. Det er lurt å få ut eventer på Facebook og å henge opp plakater til store arrangementer så tidlig som mulig.

    Sekretær

    Det er sekretæren som fører referat ved møter. Dokumentene tas vare på til senere, og det kan være lurt å laste opp alt i en egen mappe i skyen som er tilgjengelig for alle klubbmedlemmer og for de neste styrene.

    Arrangementsansvarlig

    En person kan ha hovedansvar for arrangementene som klubbene kjører. Det er fint å ha en som kan skaffe lokaler og å invitere gjester, men det er samtidig viktig at personen ikke ender opp med for mye å gjøre alene.

    Hvis man skal ha større arrangementer som krever mye tid og planlegging, kan det være lurt å sette ned en egen arrangementskomité. Denne kan også bestå av folk fra utenfor styret, noe som gir alle studentene mulighet til å engasjere seg. Det er også mye gøyere når resten av studiet er engasjert!

    Styremedlem

    Det er viktig at styremedlemmene også får ansvar for oppgaver.

    Varamedlem

    I noen styrer kan det være behov for varamedlemmer som tar ansvar og oppgaver i andre styremedlemmers fravær. Varamedlemmer kan delta på lik linje med styremedlemmer, og trer inn i styret når et styremedlem slutter.

  • Nytt styre i studentklubben

    Tips til et nytt styre:

    • Be om å bli lagt til i gruppen «NJ Studentklubbledere» på Facebook.
    • Ta kontakt med lokallagsleder i ditt fylke. De setter stor pris på at studentene er aktive, og et godt samarbeid gir spennende aktivitet.
    • Arranger et styremøte og gå gjennom vedtektene. Det er lurt at styret kjenner disse.
    • Presenter deg for fagansvarlig eller instituttleder på ditt studiested. Mange klubber har gode samarbeid med sin utdanningsinstitusjon.

    Styret i en studentklubb skiftes ut og endres ofte. På de neste sidene finner du beskrivelse av styrets oppgaver, tips til hvordan de gjøres og annen informasjon som er grei å ha.

    Når et nytt styre trer til, er det en noen ting som er viktige å huske på. Den nye klubblederen skal varsle NJ og fortelle hvem han eller hun er, og hvem som er med i styret. Denne informasjonen kan sendes på e-post til nj@nj.no. Styrelederen vil få en egen bruker på de lukkede nettsidene til NJ.

  • Klubbstyrets arbeid

    Årsmøte

    En gang i året må studentklubben kalle alle studentmedlemmer inn til årsmøte.  Årsmøtet må avholdes senest tre måneder før NJs landsmøte, som til vanlig arrangeres i mars. Til årsmøtet skriver leder eller nestleder en årsmelding som oppsummerer året som har gått, og gjør rede for økonomien. Her blir også vedtektene gjennomgått. Alle studentmedlemmer har møte- og stemmerett på klubbens årsmøte.

    På årsmøtet velges nye styremedlemmer. Det er lurt å kalle inn i god tid og å jobbe aktivt i klassene med å rekruttere medlemmer til styret. Man bør jobbe for å få studenter fra alle kull med, for det er viktig at ikke alle forsvinner til sommeren eller drar på utveksling. Studentstyret er sårbart for frafall, og det er derfor nødvendig å sikre kontinuitet.

    Årsmøtet holdes gjerne i august eller september, etter at de nye studentene er på plass. Det er også mulig å ha ekstraordinært årsmøte i løpet av året. I vedtektene står det hva som skal behandles på klubbens årsmøte.

    Styremøter

    Så snart det nye styret er valgt på årsmøtet, bør leder eller nestleder innkalle til styremøte. Studentklubben kan selv velge hvor ofte styret skal møtes. Mye kan også gjøres via e-post, men det er lurt å møtes med jevne mellomrom. Dette kan for eksempel gjøres en gang i måneden.

    Eksempelvedtekter for en studentklubb

    Alle studentklubbene har egne vedtekter. Vedtektene forklarer hvordan klubben skal drives, og hva den ønsker å jobbe for.

    Under følger eksempler på hvordan vedtekter i en studentklubb kan se ut. Merk at hver enkelt studentklubb vedtar sine vedtekter på årsmøtet. 

    § 1. Studentklubben har som formål å ivareta interessene til Norsk Journalistlags medlemmer på Høgskulen i Volda og fremme gode sosiale forhold. I tillegg skal klubben ivareta medlemmenes interesser og drive aktiv verving av studenter.

    § 2. Alle som er studenter ved Høgskulen i Volda og har som intensjon å bli journalist, og som er medlem av Norsk Journalistlag, er medlem av studentklubben i Volda.

    § 3. Klubben ledes av et styre bestående av styreleder, nestleder, økonomiansvarlig, sekretær, arrangementsansvarlig, kommunikasjonsansvarlig og Presseprisansvarlig. Styret kan utvides eller reorganiseres etter styrets behov.

    § 4. Medlemmene plikter på eget initiativ å underrette styret om ønsker eller behov som kan knyttes til NJ Volda sin aktivitet.

    § 5. Klubbstyret plikter aktivt å arbeide for medlemmenes interesser, å behandle alle spørsmål som forelegges dem av medlemmene, føre protokoll for arbeidet i styret og klubben.

    § 6. Årsmøtet i studentklubben avholdes årlig. Innkalling skjer med åtte dagers varsel ved oppslag og informasjon i klasser og gjennom sosiale medier.

    Dagsorden:

    1. Valg av ordstyrer
    2. Årsberetning.
    3. Regnskap
    4. Forslag fra styret/medlemmer
    5. Valg av styre

    § 7. Andre valg. Melding om valg av styre skal straks sendes NJs sekretariat (eventuelt også valg av utsendinger til lokallagets årsmøte).

    § 8. Ekstraordinært årsmøte kan kreves innkalt, med samme varsel som i § 6, av styret, eller av minst en fjerdedel av medlemmene. På det ekstraordinære årsmøtet behandles bare den eller de saker som er grunnlag for innkallingen. Ekstraordinære årsmøter bør innkalles med minst 5 dagers varsel.

    § 9. Medlemsmøter bør innkalles med minst 3 dagers varsel.

    § 10. Dersom arbeidet i studentklubben nedlegges, skal NJ sentralt kontaktes av sittende styreleder for videre føringer.

    § 11. Endringer i disse vedtekter kan bare vedtas på ordinært årsmøte, og dersom forslag til endringer er sendt alle medlemmene sammen med innkallingen. Vedtak om endring krever 2/3 flertall blant de møtende medlemmer. Disse vedtekter – og eventuelle fremtidige endringer – skal godkjennes av NJs sekretariat.

    § 12. Vedtektene blir vedtatt på årsmøtet og trer i kraft umiddelbart.

  • Aktivitet i studentklubben

    Ta vare på erfaringer 

    Det er en god idé å skrive notater fra arrangementer som er gjennomført. Å skrive ned hva man syntes fungerte og hva som ikke fungerte kan hjelpe styret i klubben til å forbedre arrangementene i fremtiden. Dette kan arkiveres innad i klubben slik at neste styre kan nyte godt av erfaringene.

    Studentklubbene arrangerer egne aktiviteter for medlemmene sine. Dette er veldig gøy, men krever ofte god planlegging. Hver klubb har økonomiske midler til rådighet, som kan brukes til slike aktiviteter.

    Det er også lurt å opprette et godt samarbeid med lokallagene. De kan bistå med å lage arrangementer, og inviterer ofte studenter til sine egne. Da kan finansiering og gjennomføring bli enklere. Samarbeid med lokallagene gir samtidig gode muligheter for å bli kjent med mennesker som jobber i de lokale redaksjonene. Networking er gull verdt!

    Eksempler på arrangementer i klubben:

    Kurs: For eksempel fotokurs, kurs om rettigheter, kurs i Photoshop, InDesign eller Final Cut Pro.

    Foredrag: Her kan man gjerne gå via det lokale NJ-laget. Få journalister til å fortelle om sin arbeidshverdag, eller få inn journalister/fotografer til å holde foredrag om bestemte saker eller typer journalistikk. For eksempel utenriksjournalistikk, frilanskveld, gravejournalistikk, sportsjournalistikk, foredrag av SKUP-vinnere, eller debatt om aktuelle temaer.

    Pressepub: med quiz, sosial samling eller foredrag.

    Praksiskveld: Studenter fra de ulike trinnene kan møtes, og de som har vært ute i praksis kan fortelle om sine erfaringer og komme med sine tips til kullet under.

    Prisutdeling: Studentene kårer årets beste studentarbeid.

    Kick-off: Begynn det nye året med et kick-off for studentene! Dette kan gjøres på mange måter, for eksempel som pizzakveld, quiz, foredrag eller pressepub. Det viktigste er at man får en god start på det nye semesteret og klubbarbeidet.

    Julebord: Det er gjevt å invitere til julebord. Inviter gjerne noen journalister til å underholde med morsomme foredrag eller løs det som en prisutdeling. Siden dette er et arrangement som kan bli dyrt, kan man finansiere dette gjennom salg av billige billetter. Ellers er det muligheter for at NJ kan bidra med ekstra midler.

    Sommeravslutning: Det kan være fint å arrangere en sommeravslutning for alle trinnene, men med fokus på tredjeårsstudentene som nå er ferdige på studiet. Studenter kan nemlig opprettholde studentmedlemskapet i ett år etter endt studie, og det blir derfor viktig å beholde disse som medlemmer. Avslutningen kan gjerne arrangeres som en galla eller prisutdeling.

    Semesterstart

    Nye studenter strømmer til! Da bør studentklubben jobbe aktivt opp mot de nye studentene. Man kan ha stands, dele ut informasjonsbrosjyrer eller ha arrangementer. NJ har masse materiale dere kan bestille og dele ut. Dere kan også lage egne bannere og liknende for penger i klubbkassen.

    Det anbefales spesielt å være aktive i fadderuka. I denne perioden er det enklest å rekruttere medlemmer, ettersom de nye studentene ofte ikke tilhører et nettverk fra før. Ta gjerne kontakt med fadderstyret tidlig, og sørg for et godt samarbeid med dem. Da er det for eksempel mulig å lage felles arrangementer.

    NJ er opptatt av at de nye studentene skal få en god start på det nye semesteret, og bidrar gjerne med ekstra midler til arrangementene i fadderuka.

    Rekruttering

    En viktig del av styrets arbeid er å verve medlemmer til NJ, og å sørge for at journalistikkstudentene vet at det finnes en fagforening for dem. Studentklubben skal informere studentene om hvilke rettigheter de har når de skal ut i praksis, får deltidsjobber eller sommervikariater.

    «Jeg ble spurt om jeg ville være medlem» er inngangen for veldig mange organiserte i norsk arbeidsliv. 

    NJ har som mål å besøke journalistikkstudentene tre ganger i løpet av studietiden. Inviter gjerne en person fra lokallaget eller NJ sentralt for et besøk til studentklubben. Ta også kontakt med sekretariatet i NJ og be om å få tilsendt vervemateriale.

    På NJ sine nettsider er det enkelt å melde seg inn som studentmedlem. Når man har et arrangement i klubben, er det lurt å ha en datamaskin et sted i rommet hvor nye medlemmer kan melde seg inn. Da får de en faktura for medlemskapet per e-post når de er tatt opp som medlem.

    Oppdaterte medlemslister får klubben tilsendt dersom man sender en e-post til medlem@nj.no. Samtidig får klubbleder tilgang til «Min side» på nj.no, der medlemslister kan hentes ut. På denne siden er det også mulig å se hvilke medlemmer som er på vei ut av klubben, og slik kunne arbeide for å få disse til å bli.

    Besøkskalender for studentene

    Semesterstart: En eller flere fra studentklubben bør besøke og presentere seg for førsteårsstudentene. Dette bør gjøres før årsmøtet, slik at de nye studentene blir informert om årsmøtet og arrangementene som er planlagt i tiden fremover.

    Før praksis: Det er vanlig å få besøk av en NJ-tillitsvalgt eller en fra NJ-sekretariatet før praksisperioden begynner. Ofte initieres dette av ledelsen på de enkelte studiestedene, men klubbstyret bør sikre at det skjer. Studentene får dermed informasjon om hvilke rettigheter de har når de er i praksis.

    Før semesterslutt: Man kan opprettholde studentmedlemskapet i ett år etter endt studium, og det er viktig å beholde så mange medlemmer som mulig i organisasjonen. Sisteårsstudentene bør informeres om rettighetene de har i arbeidslivet, spesielt med fokus på midlertidige ansettelser og frilansing. Det kan også være lurt å informere studentene på andre trinn om hvilke rettigheter de har som sommervikarer.

  • Økonomi

    Hver studentklubb under NJ Student har 15 000 kroner til rådighet hvert år. De skal helst fordeles likt som vederlags- og driftsmidler. Vederlagsmidlene brukes til åpne arrangementer, mens driftsmidlene brukes til rekruttering og lukkede arrangementer for NJ-medlemmer og tillitsvalgte. Før du bruker noen av klubbens midler er det veldig viktig at du søker og venter til du får ja fra økonomiansvarlig i NJ Student.

    Spør oss!

    Om du er usikker på hvilke penger som kan brukes til hvilke aktiviteter, ta kontakt med økonomiansvarlig i NJ Student, Hanna Bongom, hannabongom@icloud.com

    For å søke om midler må du gå fram slik:

    1. Planlegg aktiviteten. Dette kan være ting som pressepub, foredrag, sosiale kvelder eller noe helt annet. Her setter kun kreativiteten grenser, men husk at det bør være relevant for journalistikken og medlemmene.

    2. Følg retningslinjene for tildeling. 

    • Som hovedregel skal ikke midlene dekke alkohol på arrangementer i studentklubbene.
    • Ved nasjonale arrangementer kan NJ dekke maksimalt 2 enheter, men dette kan ikke være brennevin.
    • NJ honorerer i utgangspunktet ikke innledere eller gjester. Her finnes det derimot særskilte unntak, og problemstillingen kan drøftes med studentenes kontaktperson i NJ.
    • Midlene som studentklubben søker om, skal gå til lokal klubbaktivitet. Dette betyr at de ikke skal dekke reiser eller deltakelse på arrangementer nasjonalt eller liknende. NJ har egne stipender for dette, og disse kan også studenter søke på.
    • Ved kjøp av mat til for eksempel styremøter skal prisen helst ligge på maks 150 kroner per person, men det kan gjøres unntak.

    3. Fyll ut søknadsskjema for midler til aktivitet. Dette dokumentet skal være sendt til alle studentklubbene, og bør tas vare på. Det ferdig utfylte dokumentet skal sendes til økonomiansvarlig i NJ Student; hannabongom@icloud.com.

    4. Vent på godkjenning av skjema.

    5. Gjennomfør aktiviteten, legg ut, og ta vare på alle kvitteringer.

    6. Fyll ut og send inn refusjonsskjema til økonomiansvarlig i NJ Student, hannabongom@icloud.com. Husk å legge ved kvitteringene!

    7. Vent til pengene er på konto. NJs sekretariat vil fortløpende tilbakebetale midlene, så lenge alt er i orden.

    Klapp deg selv på skulderen, du har gjennomført en aktivitet!

  • Årshjulet

    Gjennom året skjer det mye aktivitet som er viktig og relevant for både styret i studentklubben og medstudenter. For å kunne planlegge semesteret godt, og involvere og informere medstudenter, er det lurt å sette opp et årshjul.

    Her er en liten oversikt over møter og konferanser som er gjentagende. Husk også å få med deg aktiviteter som klubben selv arrangerer, og sjekk med lokallaget hva som skjer der 😉

    Sommer og høst

    Fadderuka

    Styret på de enkelte studiestedene bør begynne med rekrutteringen av nye medlemmer allerede i fadderuka. Det er vanlig å lage arrangementer for å nå fram til førsteårsstudentene eller å ha egne stands. Å promotere NJ under fadderuka er lurt!

    Årsmøte NJ Student

    Én gang i året har NJ Student et årsmøte. To medlemmer fra hver klubb er med på møtet, og får dekket reise og overnatting. På dagsorden er styrets årsberetning, økonomi, handlingsplan, vedtekter og valg av nytt styre. I tillegg arrangerer NJ Student et seminar for deltakerne.

    Årsmøte studentklubbene

    De enkelte studentklubbene skal også avholde årsmøte én gang i året.

    Digital klubbledersamling

    I løpet av høsten arrangerer NJ Student en digital klubbledersamling. Her kan man bli videre kjent med de andre klubblederne, og utveksle tips og råd med hverandre. NJ bidrar gjerne med skolering av nye klubbledere, og det skjer gjerne på en slik samling.

    Regionale konferanser

    De ulike regionene har sine egne journalistikk-konferanser. Her kan studenter få nedsatt konferanseavgift.

    Hauststormen: Arrangeres annenhver høst i Bergen, og er Vestlandets største journalistikkkonferanse. http://www.hauststormen.com

    Gull og gråstein: Østlandets journalistkonferanse. http://www.gulloggraastein.no

    Hell-konferansen: Hellkonferansen er Trøndelags viktigste arena for journalistfaglig debatt, inspirasjon og kunnskapsbygging. http://hellkonferansen.no

    I tillegg arrangeres Data-SKUP: Dette er Nordens største konferanse for datajournalistikk. https://www.skup.no/

    NJs Styrkeløft

    Hver høst samles alle tillitsvalgte til NJs styrkeløft, som er en journalistfaglig konferanse med faglig påfyll, kurs, seminarer og debatter. Klubblederne i de ulike studentklubbene blir invitert.

    Vinter og vår:

    NJ Student klubbledersamling

    Styret arrangerer en fysisk samling for alle klubbledere. Reise og overnatting dekkes av NJ, og legges ofte til andre byer enn Oslo.

    NJs landsmøte

    Annethvert år arrangeres landsmøtet i NJ. Et landsstyre på 15 personer velges, og disse skal styre NJ mellom landsmøtene. NJ Student har to delegater med stemmerett på dette møtet.

    SKUP-konferansen: Arrangeres i Tønsberg. Studentpris på konferanseavgift. Schibsted har egne stipender for studenter som man kan søke på. http://www.skup.no

    Svarte natta: Nord-Norges journalistkonferanse, som avholdes hvert andre år i Tromsø. http://svartenatta.ishud.no

    Nordiske mediedager: Arrangeres hvert år i mai i Bergen. NJ tilbyr stipend/studentpris til studenter. Frivillige får gratis inngang. http://www.nordiskemediedager.no

  • Hvorfor være studentmedlem?

    Nesten alle journalister i Norge er organisert i Norsk Journalistlag, og dersom du studerer for å bli journalist, er det ingen grunn til å vente med å bli medlem. Her får du sjansen til å bli kjent med andre studenter og fremtidige kolleger, du får muligheten til å delta på kurs og faglige diskusjoner – og du får muligheten til å påvirke. NJ er en fagforening, men også et fagfellesskap!

    Journalistikkyrket er presset fra mange kanter. Den nye medievirkeligheten gjør at journalistisk materiale må produseres raskere enn før. Samtidig er yrket lettpåvirkelig av utenforliggende faktorer, som økonomi og marked. Unge og uerfarne journalister risikerer derfor å møte dårlige arbeidsforhold, eller å bli utnyttet som midlertidig ansatte eller frilansere.

    Et medlemskap i NJ gir deg et støtteapparat i ryggen, og noen du kan henvende deg til dersom du støter på problemer, eller ikke får det du har krav på.

    Som studentmedlem i NJ får du:

    • Et viktig nettverk. Du møter andre journalister på debatter, seminarer, konferanser og fester, som ofte har nedsatt pris for studentmedlemmer.
    • En svært lav kontingent – per 2022 koster medlemskap kun 516 kroner i året!
    • Gratis nasjonalt pressekort.
    • To gratis forsikringer inkludert i medlemskapet. Dette er en ulykkesforsikring og en tyveriforsikring.
    • Veiledning og bistand når du skal ut i praksis eller begynne i din første jobb.
    • Hjelp hvis du møter dårlige arbeidsforhold eller usikre vikariater, både fra klubblederen i redaksjonen og fra NJ sentralt.
    • Du kan beholde studentmedlemskapet ditt ett år etter endt studium, før du går over til et ordinært medlemskap.
    • I tillegg er du en del av en organisasjon som kjemper for dine fremtidige arbeidsforhold.

Nyheter

Enighet i lønnsforhandlingene mellom NJ og MBL

NJ og MBL kom etter lange forhandlinger natt til fredag til enighet i årets lønnsoppgjør. –  I dette oppgjøret har vi prioritert de som har lav lønn, de som jobber ulempe og vi har fått historisk gjennomslag for økonomisk skjerming av vår fritid, sier forhandlingsleder Dag Idar Tryggestad.