Artikkelen er mer enn ett år gammel

Årets Frilanser er Sindre Leganger!

Leganger hedres for sin innsats for radiofaget og for å være kompromissløs i sitt arbeid. Han mottar prisen på 20.000 kroner fra NJ Frilans.

– Det er en stor ære og veldig gøy at arbeidet med den velproduserte lydhistorien legges merke til, forteller Leganger. 

– Mitt håp er at flere får mulighet til å jobbe med podcast i Norge.

Hva skal du bruke pengene på?

– Jeg skal få meg en hev/senk-pult på kontoret. 

Foto: Brian Cliff Olguin
Sindre Leganger mottok prisen på Kulturhuset i Oslo, etter NJ Frilans sitt årsmøte.

Juryens begrunnelse:

“Prisvinneren har i flere år jobbet som journalist innenfor flere fagfelt, men det er i de senere år at vedkommende virkelig har blitt et forbilde for andre frilansere. Kompetansen har vært ettertraktet hos flere redaksjoner både i Norge og i utlandet, og flere av prosjektene har fått stor oppmerksomhet.

Juryen har latt seg imponere over den imponerende evnen til å være kompromissløs i prosjektene vedkommende deltar i, samt den høye gjennomføringsevnen. Han har kjempet for radiofaget og bidratt til at podkasten har fått et marked i Norge, noe også andre radiofrilansere kan nyte godt av.

Prosjekter som Uløst og Skuddet på Toftøy ville ikke vært mulig uten prisvinneren. Vinneren er Sindre Leganger.”

– Vi har forsøkt å se etter den frilanseren som virkelig skiller seg ut og som kan være et forbilde for resten av oss frilansere, forteller juryleder Kyrre Lien. 

Utdelingen av prisen.

Prisen ble delt ut av juryleder Kyrre Lien fra NJ frilans. 

Prosjektene til Leganger er blitt publisert i bl.a. VG, Aftenposten og BBC. 

– Frilansere har ikke alltid hatt så høy status i redaksjonene. Gjennom denne kåringen, vil vi løfte frem noen av de ekstremt dyktige frilanserne som finnes der ute. Vi vil vise at dette ikke nødvendigvis er folk som kommer inn i en redaksjon, løser et oppdrag og går igjen. Vi håper at prisen være med på å endre holdninger om hva en frilanser kan være. Og her er prisvinneren en verdig representant, sier Lien. 

Festen til NJ Frilans.
Publikum under utdelingen. 

Juryen har både gått aktivt ut for å hente inn nominasjoner, men har også selv har også nominert kandidater. Juryen har sett etter personer som har utmerket seg innenfor sitt journalistiske virke og som gjerne kan være et forbilde for resten av frilansstanden, uavhengig av hvilket fagfelt de jobber med. Kandidatene behøvde ikke å være medlem av NJ Frilans for å bli nominert.

Prisen er blitt delt ut årlig siden 1989.

 Juryen består av Anders Sømme Hammer, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Birgit Røe Mathisen og Ulrik Imtiaz Rolfsen. Juryen ledes av Kyrre Lien i NJ Frilans. Her fra et av jurymøtene i juli.
Juryen består av Anders Sømme Hammer, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Birgit Røe Mathisen og Ulrik Imtiaz Rolfsen.
Juryen ble ledet av Kyrre Lien i NJ Frilans. Her fra et jurymøte i juni 2017.