Artikkelen er mer enn ett år gammel

Ambisiøse mål for NJ-skolen i 2022

«Rektor» for NJs tillitsvalgtopplæring, Henrik Ulrichsen, har høye mål for året; systematisk opplæring av tillitsvalgte i kombinasjon med å snu seg raskt rundt ved behov.

NJ-skolen skal bli modulbasert og da bestå av fire moduler med et bonusnivå for dem som har gjennomført alle moduler og fortsetter som tillitsvalgt.

Det er målet for NJ-skolen, altså Norsk Journalistlags opplæring av tillitsvalgte, i 2022.

– Det handler om å få systematisert opplæringen av tillitsvalgte, og også motivere til å være tillitsvalgt over en lengre periode. Lykkes man med dette, vil vi ha tillitsvalgte som får mer erfaring og kunnskap i rollen og kan på den måten gjøre en bedre jobb som tillitsvalgt, sier Henrik Ulrichsen, ansvarlig for NJ-skolen.

Meld deg på kurs 

Stor kursaktivitet

Parallelt med utvikling av en modulbasert opplæring, kjøres det kurs som normalt.

– Faktisk tilbys det flere kurs gjennom NJ-skolen enn det er gjort tidligere. Årsaken er at flere kurs nå er digitale. Og dette er i mange sammenhenger effektivt både for deltagere og oss som arrangør.

Kursplanen for 2022 er rett rundt hjørnet, men selv om systematikk er målet videre, vil dette ikke ta bort viktigheten av å kunne snu seg raskt rundt.

– NJ-skolen har det siste året bygget god kompetanse på digitale kurs. Disse kan settes opp raskt, og som et eksempel på det er lynkursene som ble arrangert i samarbeid med NJ i Amedia. 30 minutters kurs med spisset tema i lunsjen traff godt.

– Målet er å ha kort vei fra nye kursbehov til å gjennomføre kurs.

Fortsatt fysiske møter

Likevel, fysiske samlinger og kurs vil fortsatt være en del av NJs tillitsvalgtopplæring.

– Det kom godt til uttrykk under Styrkeløft 2021, som er den årlige samlingen for tillitsvalgt i NJ . Når smittesituasjonen igjen tillater det, vil fysiske samlinger og kurs være aktuelle for temaer der dette er mest hensiktsmessig.

Har du spørsmål om NJ-skolen, ta kontakt med Henrik Ulrichsen