Artikkelen er mer enn ett år gammel

Bli med på gratis journalistkino i Kristiansand

«Kings Bay», falske nyheter og desinformasjon står på programmet tirsdag 31. januar.

Agder Journalistlag inviterer til kinovisning i Kristiansand kino tirsdag 31. januar. Etter filmen inviteres det til påfølgende debatt i Fædrelandsvennens lokaler i byen, der desinformasjon og falske nyheter er tema. Temaet var aktuelt under hendelsen rundt Kings Bay-eksplosjonen i 1963, og er minst like aktuelt i dag. Artisten Kari Bremnes spiller hovedrollen som journalisten som forsøker å finne ut om hendelsene virkelig var en ulykke. Hendelsen i 1962 krevde 21 menneskeliv og førte til regjeringen Gerhardsens avgang. Hva er sant, og hva er plantet? 

Kings Bay

Sponser billetter
Agder Journalistlag og NJ Studentkliubb Gimlekollen spanderer billettene. Kino er i våre dager ikke helt det samme uten popcorn og brus, og det vil bli mulig å kjøpe til spesialpris. Gå til arrangementet på Facebook og meld deg på ved å trykke «Skal». Du kan også ta kontakt med AJ-leder Janicke Yttervik janicke@gat.no om du ikke er på Facebook og har lyst på en kinotur. Det er begrenset antall plasser, så vær kjapp! Arrangementet starter kl. 17.45 31.januar.

Her kan du trykke for å finne frem til arrangementsinformasjonen på Facebook. 

Falske nyheter
Hva er sant og hva er falske opplysninger? Førstelektor Kåre Melhus innleder debatten i etterkant av filmen i Fædrelandsvennens lokaler. Han husker det som skjedde den gangen og har selv opplevd hvordan fakta har blitt forsøkt fordreid gjennom mange år som utenriksmedarbeider i NRK. Nyhetsredaktør Jonas Mjaaland i Fædrelandsvennen stiller for å fortelle om hvordan avisens nye gravegruppe skal faktasjekke, slik at vi kan bli litt klokere på det mediene formidler.

Trailer fra filmen
På Youtube finner du denne traileren og på Vimeo finner du denne traileren. På Filmweb kan du lese enda mer om «Kings Bay».