Artikkelen er mer enn ett år gammel

Brian tok årets beste bilde

– Jeg synes jo det er ganske uvirkelig, og har ikke så mange ord akkurat nå. Jeg er evig takknemlig til Anniken og Helge som slapp meg inn i deres hjem, sier Brian Cliff Olguin, som en første kommentar etter at han mottok prisen «Årets bilde 2018».

Frilansfotograf Brian Cliff Olguin ble fredag 15. mars tildelt prisen for «Årets bilde». Pressefotografenes klubb arrangerte sin fagdag med utdelinger av priser i 15 kategorier og det var en overveldet vinner som besteg podiet.

Juryen hadde en stor jobb da de skulle gå gjennom mer enn 3000 bilder og mer enn 70 videoer. 176 fotografer har deltatt i konkurransen, som omfatter 15 forskjellige kategorier. Naturlig nok er det prisen for «Årets bilde» som henger høyest. For å nevne noen var det blant annet egne kategorier innen nyheter, dagligliv i Norge, portrett, dokumenter og klima- og miljø.

Det er pressefotografenes klubb som deler ut prisene, som omfatter 15 kategorier.

Utdelingen fant sted i Oslo og det var stinn brakke da det ble røpet hvem som ble tildelt sine respektive priser. Og det å vinne med et sort/hvitt-bilde, er en kunst i seg selv. Bildet er av Helge og Anniken som bor i en kommunal bolig i Oslo. Juryen skriver blant annet: «Det er tydelig at fotografen har en sosial agenda, og har gått grundig til verks. Fotografiet har en tidløshet over seg, det kunne vært for hundre år siden, men det er det altså ikke. Dette er Norge i vår tid».

«Journalisten» har fulgt prisdrysset, her er deres reportasje fra utdelingen.

Brian Cliff Olguin.

Brian Cliff Olguin, en glad prisvinner intervjues. (Foto: Adrian Nielsen)

Svært mange frilansfotografer var blant de nominerte denne gangen. Fem av dem var tilsluttet Norsk Journalistlag. I forkant av utdelingen var også Brian aktiv som medlemsverver. Han hadde en egen sekvens der han pratet til forsamlingen om NJ Frilans. Budskapet var en oppfordring til fotografer om å melde seg inn i NJ. Som nestleder i NJ Frilans er Brian Cliff Olguin også kandidat til Landsstyret i NJ.