Dette venter NJ seg av den nye medieministeren

I dag ble Lubna Jaffery utnevnt til ny kulturminister. – Skal norske medier fortsatt være i verdensklasse, trenger vi en aktiv og forutsigbar mediepolitikk. Vi håper derfor Jaffery vil bli en synlig medieminister, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Jaffery har tidligere vært statssekretær i kulturdepartementet og har flere styreverv i kulturlivet bak seg. NJ-leder Dag Idar Tryggestad håper hun blir en tydelig medieminister som viser et engasjement for mediepolitiske saker, ikke bare når det gjelder finansiering, men også øvrige rammebetingelser.

Tech-sporet

– Vi ser frem til å videreføre den gode dialogen NJ og medieorganisasjonene har hatt med departementet og statsråden, sier Tryggestad.

Spesielt vil han fremheve arbeidet med å regulere og ansvarliggjøre tech-gigantene. Den senere tiden har medieorganisasjonene deltatt i flere møter om temaet i kulturdepartementet.

– Det har vært verdifullt og nyttig, og vi har forventninger om at den nye statsråden vil plukke opp tråden og fortsette dette arbeidet.

Mange forslag på vent

– Vi vil samtidig minne om at det er mange gode lovforslag fra Ytringsfrihetskommisjonen som fortsatt venter på oppfølging. Ikke minst vil vi igjen understreke viktigheten av samarbeid på tvers av departementene. Mediene har store utfordringer som berører andre sektorer enn kultur, ikke minst på justisfeltet.

Tidligere i vår etterlyste NJ en medieminister som får fortgang i dette samarbeidet, i et debattinnlegg i Dagsavisen.

– Vi håper den nye statsråden tar tak i dette, og forstår viktigheten av å jobbe for å sikre bedre innsyn, mer åpenhet og et forsterket kildevern.