Dropper regionale samlinger før landsmøtet

Landsstyret har bestemt at det ikke skal avholdes fysiske, regionale samlinger i forkant av landsmøtet neste år.

– Disse samlingene er svært kostnadskrevende, og vi ønsker å spare på tiden til våre tillitsvalgte. Samlingene vil bli erstattet med flere digitale tilbud, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Det er fortsatt over ett år til neste landsmøte, men planleggingen er alt i gang. Hotell på Gardermoen er valgt, og landsstyret har hatt de første diskusjonene om hvordan man skal involvere organisasjonen på en best mulig måte i forkant av landsmøtet.

– I forkant av de siste fire landsmøtene har vi arrangert fysiske, regionale samlinger hvor vi har gått gjennom alt fra hva et landsmøte er, hvordan det gjennomføres til presentasjon av saker som skal opp til behandling. Dette har vært gode samlinger for dem som har møtt opp, men vi har opplevd at deltakelsen har vært fallende, og at mange redaksjoner ikke har vært representert. Forklaringen når vi spør vår tillitsvalgte, er at samlinger som medfører reising er belastende både på jobb og privat, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Ruster opp digitalt tilbud

Derfor har landsstyret landet på at det ikke avholdes slike fysiske samlinger i forkant av landsmøtet i 2025. Disse skal erstattes med flere gode, digitale tilbud.

– Vi er i ferd med å få på plass langt bedre digitale løsninger for kommunikasjon med medlemmene og tillitsvalgte. Blant annet skal vi bygge en egen studioløsning i våre lokaler i Brugata. Det gjør det mulig å holde repeterende kurs og kurs på kort varsel. I tillegg vil vi lage en egen landsmøteskole. Vi vet at det er mange som skal på sitt første landsmøte og derfor trenger helt grunnleggende informasjon om hva et landsmøte er, sier Tryggestad.

– For landsstyret er det viktig at vi legger godt til rette for at hele organisasjonen, ikke minst dem som ikke skal på landsmøtet, blir hørt. Derfor blir disse digitale samlingene viktige.

Sparer store summer

Økonomi har også vært et viktig argument for landsstyret.

– Våre kostnader til fysiske samlinger har skutt i været. Selv om vi jobber aktivt med å forhandle prisene på hotellpakker ned, snakker vi her om besparelser på godt over en halv million kroner. I tillegg kommer svært uforutsigbare flypriser, sier Tryggestad.