Artikkelen er mer enn ett år gammel

Eirik Løkkemoen Bjerklund er årets klubbleder

Eirik Løkkemoen Bjerklund i Avisa Oslo ble kåret til årets klubbleder 2021 på Norsk Journalistlags 75-årsjubileum. Han har ryddet viktig, nytt fagforeningsland.

– Sammen med kolleger førte han an i en ganske seig prosess for å få på plass lokalavtale i den nye Oslo-avisa. Klubblederen har også lagt ned et solid bidrag til et godt og trygt arbeidsmiljø, sa nestleder i Norsk Journalistlag Hege Fagerheim ved utdelingen. NJ-leder Dag Idar Tryggestad delte ut blomster og diplom.

Bjerklund ble klubbleder på en litt utradisjonell måte. Avisa Oslo var helt ny. Det var ingen klubb å engasjere seg i. Ingen valgkomité som tok kontakt og lokka med et meiningsfullt verv. Ingen avtroppende klubbleder som kom løpende verken med lokalavtale, eller stafettpinne. Årets klubbleder har gjort noe så sjeldent som å starte med blanke ark.

– Han var nyansatt journalist i et nystarta mediehus, med helt nye kollegaer og ferske redaktører. I en sånn situasjon ville det ikke vært unaturlig å bruke all tid på å markere seg som journalist og først og fremst tenke på seg selv og sin egen karriere. Bjerklund valgte å stikke hodet fram og stille krav om ordnede arbeidsforhold og tariffavtale, sa Fagerheim.