Artikkelen er mer enn ett år gammel

Et løft for redaksjonsklubbene

Aksjonen hvor NJ sentralt besøker klubber og lag rundt i landet er veldig bra, mener klubbleder Einar Lundsør i Bergensavisen.

Denne uka har NJs politiske ledelse, advokater og sentrale tillitsvalgte vært innom mer enn 20 redaksjonsklubber.

Les: En suksess på landeveien 

– Åpne møter er nyttig både for meg som klubbleder og for resten av klubbstyret. Det er fint å få ansikter til navnene i en uformell setting hvor vi kan ta opp det meste, sier Lindsør.

Klubbstyret stilte nesten fulltallig opp på møtet, da NJ-advokat Knut Skaslien, landsstyremedlem Marita E. Valvik og Espen Brynsrud i NJ-sekretariatet kom på besøk i BA-lokalene. En lang rekke temaer ble diskutert, blant dem midlertidige ansettelser og prosjektstillinger, kompetansebygging, ammefri og likelønn mellom kjønnene.

Bra trøkk i konsernlaget

– Jeg har ganske mye kontakt med NJ sentralt, spesielt tillitsvalgtapparatet i Amedia, med Lars Døvle Larssen, leder av Amedias konsernlag i NJ, i spissen. Det er stor aktivitet på Facebook-siden til klubblederne i konsernet, sier Lundsør.

Han opplever at NJ sentralt er tilgjengelige, selv om de sitter 50 mil unna.

BA-klubben har gjort en betydelig jobb de senere årene i samarbeid med NJ sentralt. Mange medarbeidere som gikk på midlertidige kontrakter, har fått fast jobb. Avisa går godt og flere nye er ansatt.

– Klubben er har hatt betydelig medlemsvekst og teller rundt 50 medlemmer, sier klubblederen.

Klart for lokaloppgjøret

Det er en god «drive» i redaksjonen, det gjør jo noe med trivselen, forteller Lundsør. Nå er det lokale tariffoppgjøret rett rundt hjørnet.

– Lønnsforventningene er høye, generelt ligger vi lavt i lønn i redaksjonen. Skal vi holde på de gode folka og rekruttere nye på jobbmarkedet i Bergensområdet, så må vi gjøre noe med dette, konstaterer Einar Lundsør.

Kunnskap og kompetanse

NJ Bergens leder Bjørn Olav Hammerstad er enig i at klubb-besøk er nyttig.

– Norsk Journalistlag sentralt sitter på mye kunnskap og kompetanse til hjelp for journalister, klubbledere og klubbstyrer rundt i redaksjonene. Det er lurt å gå møte folk ansikt til ansikt på arbeidsplassene og gå gjennom lokalavtaler og annet aktuelt, sier Hammerstad. Han er til daglig journalist og fotograf i Dagen.

– Noen redaksjonsklubber har gode forhold, andre har en lengre vei å gå. Det er spesielt viktig at sentraler rådgivere og tillitsvalgte besøker de klubbene som virkelig trenger et løft, sier lokallagslederen i Bergen.