Artikkelen er mer enn ett år gammel

Forhandlingene i gang i NRK: -Vi forventer en reallønnsvekst

Det er en uvanlig ramme rundt årets lønnsoppgjør, også i NRK. For første gang starter det på høsten og ikke på våren. For første gang er deler av forhandlingsutvalgene med digitalt og de som møtte fysisk til åpningsmøtet, måtte holde riktig smittevernsavstand.

-Bortsett fra koronatilpasningene, er ingenting annerledes ved årets tariffoppgjør, sier NJ i NRKs leder Rolf Johansen. Vi kommer til dette lønnsoppgjøret med krav vi mener er realistiske på vegne av våre medlemmer.

Han legger til:

 -Journalistene i NRK leverte kvalitet som aldri før, og vi satte «all time high» i april, da 92,3% av Norges befolkning brukte oss. Det finnes  trolig ikke en allmennkringkaster i verden som har bedre framtidsutsikter enn NRK.

-Våre medlemmer har bidratt til at NRK har fått priser for sin dekning i dette vanskelige halvåret. Journalistene har ikke bare jobbet hjemmefra. De har sendt nyheter  fra kjøkkenbordet til mobil, nett, radio og TV. Dette har de gjort med småbarn lekende mellom beina, med større barn på hjemmeskole et par meter unna. De har vist en fleksibilitet langt over det forventete og levert resultat i verdensklasse.

-Våre medlemmers krav,  er at NRK skal betale for innsatsen de har lagt ned, sier Johansen.

-Årets lønnsoppgjør er et hovedoppgjør. Det betyr at kravene inneholder både pengekrav og endringer i Journalistavtalen, forteller forhandlingslederen.

Fristen for å bli enige i årets lønnsoppgjør er kl. 16 onsdag 23.september.

 

Leder av NJs forhandlingsutvalg i NRK, Rolf Johansen, starter sitt foredrag.