Artikkelen er mer enn ett år gammel

Forhandlingene mellom NJ og NRK fortsetter på overtid

- Dette er veldig krevende, men partene er blitt enige om å fortsette på overtid, sier NJs forhandlingsleder i NRK, Rolf Johansen. Den opprinnelige fristen NJ og NRK hadde satt, gikk ut kl 16.

Forhandlingene mellom NJ og NRK er nå inne i en ny fase. Nå forhandles det på overtid.

-Ingen ting er enkelt i forhandlinger, men i år er det ekstra vanskelig, sier NJs forhandlingsleder og peker på rammen frontfagene forhandlet fram tidligere i høst.

-Våre medlemmer har vært og er i en ekstrem situasjon i år. Koronakrisen har ført til at alle har måtte bidra ekstra inn for å gi publikum et godt tilbud på alle plattformer. Vi har levert radiosendinger fra hjemmekontor. Aldri har det vært vanskeligere å opprettholde målet om å levere i verdensklasse – vi har kort sagt ofret mye  og  i følge publikum levert «all time high» siden Norge ble stengt 12.mars. Derfor forventer medlemmene våre mer enn takketaler og festtaler, sier Johansen.

-Vi jobber med både økonomi og tekst, men det er mye som må på plass. Det er fortsatt vanskelig å si i hvilken retning dette går, sier han.

NJs forhandlingsutvalg i NRK består av erfarne forhandlere og tillitsvalgte. Det er ikke satt noen ny frist for når NJ og NRK må være enige.

-Vi tar den tiden vi trenger for å se om vi kan bli enige, sier NJs forhandlingsleder.