Artikkelen er mer enn ett år gammel

– God diskusjon før landsmøtet i mars

Oppkjøringen til NJs landsmøte 2023 er i gang. Den første av de regionale samlingene er i Bergen. – Vi må diskutere landsmøtesakene godt i organisasjonen, sånn at møtet peker tydelig retning for hva vi skal jobbe for framover, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Samlingen i Bergen inkluderte tillitsvalgte fra lokallagene NJ Bergen, NJ Haugesund, NJ Sogn og Fjordane og NJ Stavanger. Norsk Journalistlag holder landsmøte 21.-23. mars 2023. Da møtes 149 delegater på Thon Hotel Oslo Airport ved Gardermoen/Jessheim.

Regionale samlinger er viktige i forberedelsen til landsmøtet. Der kan tillitsvalgte og delegater fra hele landet diskutere forslagene til plandokumentene for de neste årenes arbeid i Norsk Journalistlag. Landsmøtet skal vedta nytt politisk program og ny tiltaksplan. Tiltaksplanen blir Norsk Journalistlags veikart for hvilke saker skal prioriteres de neste to årene.

Skal speile  mangfoldet i bransjen

Ambisjonene i det nye programmet er høye og tydelige: «NJ skal være den viktigste fagforeningen for redaksjonelle medarbeidere i uavhengige redaktørstyrte medier og speile det mangfoldet av yrkesgrupper og funksjoner som finnes i bransjen. Vi ivaretar medlemmenes økonomiske, sosiale, faglige og ideelle interesser.», står det i innledningen til det nye programmet.

De regionale samlingene blir arrangert i Bergen, Trondheim, Tromsø, Lillestrøm, Tønsberg og Oslo i forkant av landsmøtet.

Se mer informasjon om de regionale samlingene.

Les alt om landsmøtet 2023 (sakspapirer, tidsplan reiserefusjonsregler og mye annet)

 

Godt oppmøte på samlingen i Bergen da NJ Bergens nestleder Bjørn Olav Hammerstad ønsket velkommmen.