Artikkelen er mer enn ett år gammel

Hege Iren Frantzen tar ikke gjenvalg i 2021

– Det er ingen enkel avgjørelse å svare nei på spørsmålet om gjenvalg til et verv hvor man får jobbe med så mye viktig og interessant, men det kjennes rett å gjøre det nå: Jeg tar ikke gjenvalg som leder av NJ på landsmøtet til våren, sier Frantzen.

Frantzen har hatt tillitsverv i Norsk Journalistlag siden 1997, på heltid siden 2006.

– Det er virkelig en ære og en glede å få lov til å jobbe med og for alle de dyktige journalistene og tillitsvalgte som organisasjonen vår favner. Det kommer jeg også til å fortsette med helt frem til landsmøtet i mars 2021, sier hun.

Valgkomiteen i arbeid

Jan Børge Leirvik, leder av valgkomiteen, opplyser at han ble orienter om Frantzens avgjørelse i helgen.

– Valgkomiteen respekterer og forstår Hege Irens avgjørelse. Hun har gjort en fantastisk innsats for norske journalister og NJ gjennom snart 15 år som heltidstillitsvalgt.

Valgkomiteen har nå startet arbeidet med å legge en ny lederkabal og utarbeide forslag til nytt landsstyre, som blir valgt av landsmøtet 16.-18. mars 2021.

– Vi går nå bredt ut i organisasjonen og vil snakke med tillitsvalgte i alle NJs lag og større klubber. Vi skal også kartlegge hvem av dagens landsstyremedlemmer som ønsker gjenvalg – og eventuelt ønsker større oppgaver, sier Leirvik.

Ønsker innspill

Lervik oppfordrer medlemmer og andre tillitsvalgte som har meninger og forslag på kandidater om å ta kontakt.

– Denne gang har vi ikke samme mulighet som før til å treffe folk på konferanser, årsmøter og samlinger før Landsmøtet, sier Leirvik.

Kontakt Jan Børge Leirvik:
959 01 733 eller jan.borge.leirvik@nrk.no