Historisk styreseminar for studentene

Helgen 6.-7. april var det styreseminar i Bergen for NJ Student. Det er første gang alle tillitsvalgte fra alle studentklubbene i NJ ble invitert til å samles på denne måten.

39 studenttillitsvalgte fra Nord Universitet, Høgskulen i Volda, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger, Mediehøyskolen Gimlekollen og OsloMet var samlet for å utvikle studentorganisasjonen og lære av hverandre.  

– Det var veldig fint å få samla nesten hele Norges styrer i NJ Student. Vi fikk mange muligheter til å bli inspirert av hverandre, og jeg håper det blir tydelig i det kommende studieåret. Det er utrolig gøy å se hvor mye hvor man studerer har å si for aktiviteten til de ulike studentklubbene. Det er absolutt noe jeg vil anbefale neste års leder å gjenta! sier NJ Student-leder Regine Lund Kristensen. 

Omfattende program

På programmet sto temaer som hvordan man skal holde et vellykket arrangement, samarbeid med lokallag og hva som skal til for å skape mer engasjement rundt NJ Student på de ulike studiestedene. Det ble avdekket flere forskjeller mellom de ulike klubbene, og de utvekslet nyttige erfaringer og tips om hva de gjorde der ting fungerte best.  

I tillegg til organisasjonsarbeid var det også noen faglige temaer og flere gjester. Først var det omvisning i TV2, før TV2s krimjournalist Jon Bolstad fortalte om hvordan han jobber med å dekke belastende saker om vold og overgrep. Christine Skarstein Olsen (også TV2) fortalte om hvordan de bruker TikTok. Dessuten var Dag Idar Tryggestad innom for å fortelle studentene om de kommende lønnsoppgjørene, og hvorfor det også angår dem.  

5 av 6 studentklubbledere forteller om deres samarbeid med lokallagene. Foto: Aksel Egge