Artikkelen er mer enn ett år gammel

Høstens vakreste eventyr er åpent for påmelding

Påmeldingen er åpnet og komiteene jobber iherdig med programmet. I høst kan du treffe kolleger og hente inspirasjon på alle NJs fire store konferanser: Gull og gråstein, Hauststormen, Hellkonferansen og Svarte Natta.

Gull og gråstein

Gull og gråstein er Østlandets regionale journalistkonferanse. I år arrangeres også frilansernes landsdekkende konferanse, Frilans 21, fredagen på dagtid før Gull og gråstein starter. NJs lag på Østlandet, NJ Frilans og NJ Student arrangerer alle årsmøter på konferansen.

Når: 22.-23. oktober 2021

Hvor: Pressens hus, Skippergata 24-26, Oslo

Lag: NJ Akershus, NJ Buskerud, NJ Innlandet, NJ Telemark; NJ Vestfold, NJ Østfold samt NJ Frilans. Også NJ Student har sitt årsmøte på konferansen.

Nettside: nj.no/gg

programmet: BAdesken, Amedias konsernsjef Anders Opdahl, Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) om hverdagsgraving, etikk på direkten med NRs Arne Jensen, frilansernes framtid i NJ, Utøya ti år etter – lokalavisjournalistenes opplevelser, med mer.

Interessert? Meld deg på her!

Hauststormen

Hauststormen samler vestlandsjournalistene fra Rogaland i sør til Møre og Romsdal i nord.

Når: 5.-7. november 2021

Hvor: Clarion Bergen Airport Hotel på Flesland.

Lag: NJ Stavanger, NJ Haugesund, NJ Bergen, NJ Sogn og Fjordane og NJ Møre og Romsdal

Nettside: nj.no/hauststormen

programmet: Ann Eli Nøsen og Kaja Ness i NRK forteller om arbeidet med saken om to foreldrepar som begge mistet barnet sitt ved fødsel på sykehusene i Molde og Kristiansund. Aftenblad-journalistene Tove M. E. Bjørnå og Thomas Ergo, som i flere år har jobbet med saker om psykisk helse, barnevern og rus, kommer også til Hauststormen for å fortelle om sitt prisvinnende arbeid.

Interessert? Meld deg på her!

Svarte Natta

Svarte Natta er den nordnorske journalistikkens konferanse

Når: 12.-14. november 2021

Hvor: Quality Hotel The Edge, Tromsø

Lag: NJ Nord

Nettside: www.svartenatta.no

programmet: Tut og Mediekjør direkte fra Svarte Natta, langlesing, innsynsjakt, hvordan lage podcast, Hurtigrute-avsløringene, norske journalisters dekning av Forsvaret og mye mer.

Interessert? Meld deg på her!

Hellkonferansen

Hellkonferansen er trøndernes journalistiske samlingspunkt. Hellkonferansen åpner med Hellskolen, der tre masterclasser lærer om direkterapportering og foto i felt, reportasjeledelse og coaching, og historiefortelling.

Når: 12.-14. november 2021

Hvor: Scandic Hell Hotel, Hell ved Værnes

Lag: NJ Trøndelag

Nettside: www.nj.no/hellkonferansen

På programmet: Datajournalistikk du faktisk bruker, korona i norske redaksjoner med bla. Espen Rostrup Nakstad, fortellende journalistikk med Bernt Jakob Oksnes, NRKs rullebrettkorrespondent Lars Os og Tomm Kristiansen om sitt Afrika med mer.

Interessert? Meld deg på her!

Støtteordninger

Mange får konferansen dekket av arbeidsgiver. De regionale journalistfaglige konferansene gir rik anledning faglig påfyll, inspirasjon og læring. Hør med din arbeidsgiver!

De fleste av NJs lokallag har årsmøte på konferansen. For deg som er delegat/har stemmerett på årsmøtet, dekker NJ reisekostnader og inntil 1500 kr av deltageravgiften. Det er lokallaget ditt som refunderer kostnadene.

NJ har også etablert en egen ordning med konferansestipend til konferansene. Du kan lese mer om ordningen og søke stipend her.