Inviterer til Mediegalla 2024

31. mai ønsker NJ Østfold i samarbeid med Østfold Redaktørforening velkommen til årets Mediegalla på Sarpsborg scene i Sarpsborg.

Det blir en kveld for å hedre all den gode journalistikken som er laget i året som har gått.

Arrangementet er gratis og påmeldingen er nå åpen.

– Målet med Mediegallaen i Østfold er at folk skal treffes på tvers av redaksjonene og knytte kontakter. Vi ønsker at alle som er tilknyttet mediehus i fylket, skal feire den viktige jobben som er lagt ned gjennom året som har gått, sier leder i NJ Østfold Vetle Magelssen.

Gallaen vil i år, som i fjor, bli ledet av NRK programleder og styremedlem i NJ Østfold Caroline Bergli Tolfsen og SA journalist Vetle Magelssen.

– Lokaljournalistikken er svært viktig, og den jobben som gjøres i de ulike mediehusene ønsker vi å hedre denne kvelden. Vi ser frem til å se alle sammen og har stor tro på at det blir en minnerik kveld, sier Caroline Bergli Tolfsen.

Hva som blir nøyaktig rekkefølge i programmet er ikke spikret enda, men det som er sikkert er at det blir mat, underholdning og prisdryss.

Håper på mange påmeldte

Nå håper konferansierene at så mange som mulig melder seg på og bidrar til en god feiring av journalistikken i Østfold.

Tolfsen og Magelssen ser frem til en kveld hvor god journalistikk skal hedres.

– Alle som bidrar til eller har bidratt til journalistikk i et mediehus kan melde seg på. Det gjelder også fotografer, frilansere og andre rettighetshavere, sier Magelssen.

Dørene åpner klokken 18.00.

Påmelding til andre.lia@amedia.no.

– Spre ordet, finn frem finstasen og få med deg kollegene dine til en kveld du ikke vil gå glipp av, sier Vetle Magelssen.

Juryen består i år av Helene Hillestad i NRK, pressefotograf Bjørn Steinar Delebekk i VG og Frank Gander i Stiftelsen Tinius, som også sitter i juryen for SKUP.

Informasjon om pris-nominering:

Her kommer info om årets priser:

Styret i NJ Østfold innbyr i år medlemmene- og frilanserne i Østfold til å sende inn bidrag til hele fem kategorier. Disse kriteriene legges til grunn i de ulike kategoriene:

Årets journalistpris:

Det kan sendes inn journalistiske arbeider fra alle publiserings-plattformer og eventuelt kombinert på flere plattformer. Journalistprisen er den som virkelig viser samfunnsoppdraget for hele Østfold,

Foto/video-prisen:

Omfatter både stillbilder og video uavhengig av publiseringsplattform.

Årets lokalskatt:

En sak som har berørt og engasjert i lokalsamfunnet. Saken skal vekke følelser hos publikum. Er den saken som kanskje bare var viktig for en håndfull mennesker.

Årets hederspris:

En kollega som gjør sine kolleger bedre og skaper god stemning i en hektisk hverdag. Jobber du sammen med noen som utmerker seg på den måten? Som skaper et godt arbeidsmiljø, alltid strekker seg litt ekstra, har jobbet knallhardt med en sak, eller rett og slett fortjener en oppmerksomhet fordi den er den den er? Nominer din kollega!

Åpen klasse:

Det betyr at det kan leveres inn journalistiske bidrag i alle sjangre, publisert på alle plattformer. Det inkluderer bildebaserte journalistiske bidrag, som enten er selvstendige som video-saker, eller illustrasjoner som stillbilder, grafikk, 3D-animasjoner etc.

Etter noen år med kun den gjeve journalistprisen og to hederlige omtaler, vedtok styret i fjor å innføre flere prisklasser med vide faggrenser.

NJ Østfold ønsker med prisene:

  • Å bidra til økt selvtillit blant lokale journalister ved å gi dem anledning til å demonstrere god journalistisk vurderingsevne, metodikk, kildekritikk, etisk innsikt, god beherskelse av språk og sans for sjanger og god presentasjon.
  • Å bidra til høy anseelse for god lokaljournalistikk, som tar opp viktige saker i lokalmiljøet.
  • Å stimulere redaksjonelle medarbeidere til å lære seg, og å ta i bruk, visuelle virkemidler som animasjon, video og grafikk for å gi publikum økt interesse for de gode journalistiske sakene og til å lette forståelsen av komplisert innhold og sammenheng.

Hvilken publiseringsperiode snakker vi om?

Innsendte bidrag må dermed ha vært publisert i perioden fra 17 mars i 2023 og frem til innleveringsfristen 1. mars i 2024.

Når er siste innleveringsfrist?

1. mars 2024.

Hvor og hvordan skal konkurransebidragene innleveres?

Bidrag kan enten sendes inn som elektroniske filer via PDF, det er viktig at filene er lett tilgjengelige.

Hvert bidrag skal også ha med en kortfattet beskrivelse av omstendighetene rundt prosjektet, ikke en omfattende og detaljert prosjektrapport. Det er viktig å opplyse om hvilken kategori du sender inn bidrag til.

Hvem kan sende inn?

Konkurransen er åpen for redaksjonelle medarbeidere i redaktørstyrte medier (e.l.) i Østfold samt frilansere bosatt i Østfold.

Send inn bidrag:

De som ønsker å sende inn bidrag, kontakter koordinator for prisene: Siri Svendsby Hellerud på e-post: siri.hellerud@amedia.no. Bidragene blir deretter sendt videre til den eksterne juryen.