Artikkelen er mer enn ett år gammel

– Jeg har tro på delingskultur

Norsk Journalistlags mentorprogram, der erfarne tillitsvalgte går inn i rollen som mentor for nye klubbledere, fortsetter.

Har du lyst til å være med i NJs mentorprogram? Send en e-post til henrik.ulrichsen@nj.no

Over flere år har NJ hatt en mentorordning for nye tillitsvalgte. I fjor ble ordningen strukturert på en helt ny måte, med innledende samling og oppfølging underveis.

Cathrine Loraas Møystad, klubbleder i Østlendingen, påtok seg å være mentor gjennom året som har gått.

– Jeg har tro på delingskultur. Og at andres spørsmål er like lærerike for meg, som den erfaringen jeg har å bidra med. Mentorordningen er jo tross alt to likeverdige mennesker som møtes. En tillitsvalgt er langt mer enn rollen sin.

Les: Her er NJs mentorer

Møystad mener at det er viktig at NJ satser på mentorprogrammet.

– Jeg mener det er noe NJ skal utvikle og utvide. Jeg tror det er en av mange måter å beholde klubbledere i et verv som mange kan føle som ensomt.

Har du ett råd å gi alle nye klubbledere?

– Ikke vær redd for å spørre!

– Ingen tvil om at jeg ville bli med

– Som fersk klubbleder var det kjempefint å ha en konkret person å snakke med, sier Natalie Kristiansen, som i fjor deltok på oppstartssamlingen for mentorprogrammet. I bakgrunnen sitter mentor Karin Hanstensen.

Klubbleder i Moss avis, Natalie Kristiansen, ble med i mentorprogrammet som relativt nyvalgt klubbleder.

– Jeg ble heldigvis kontaktet av Henrik Ulrichsen da jeg som relativt nyvalgt klubbleder følte meg ganske blank, og da var det ingen tvil om at jeg ville bli med. Jeg ville ta til meg all hjelp og læring jeg kunne få på veien, sier Kristiansen.

Les: Mentorprogram for nye klubbledere

Kristiansen mener ordningen er veldig bra.

– Min mentor, Karin Hanstensen, og jeg er gamle kollegaer, så vi kjente hverandre fra før. Vi satte opp en fast møtetid en gang i måneden. På den måten ble det lav terskel for å utveksle erfaringer eller for meg å spørre om ting jeg lurte på underveis, både stort og smått. Jeg har også kontaktet Karin utenom dette dersom det har vært noe, og har alltid fått god hjelp, sier Kristiansen.

– I tillegg var det fint å møte andre klubbledere og ha noen kjente fjes å se igjen på NJ-samlinger, sier Kristiansen.