Artikkelen er mer enn ett år gammel

Karoline Berg er ansatt som prosjektleder i NJ

For å sikre fart og utvikling i organisasjonsprosessen, har NJ ansatt en prosjektleder. – Dette er en veldig spennende prosess, hvor min rolle er å sørge for at medlemmene skal føle seg hørt og at landsmøtet skal ha best mulig beslutningsgrunnlag i 2023, sier Berg.

Karoline Berg hadde sin første arbeidsdag i NJ for under en uke siden.

Med utgangspunkt i landsmøtets vedtak i mars, har NJ nedsatt et organisasjonsutvalg som skal jobbe med medlemsgrunnlaget og et ev. navnebytte fram mot landsmøtet i 2023.

– Jeg skal ikke ha noen meninger om beslutningene som fattes, men jobbe som en byråkrat som innhenter best mulig informasjon, sier Berg.

Organisasjonsutvalget ledes av Hege Fagerheim, mens Bergs oppgave som prosjektleder blir å holde framdrift i prosessen, innhente informasjon og tilrettelegge for kommunikasjon og høring av hele organisasjonen.

LES: Oppstart for organisasjonsutvalget

Berg kommer fra Strategi og medierdivisjonen i NRK, hvor hun har hatt ansvar for flere store prosjekter.

– Jeg er vant til å drive prosjekter framover, og har i tillegg lang erfaring med å jobbe med kommunikasjon. Det er en fordel i dette prosjekt når jeg skal snakke med mange medlemmer og tillitsvalgte. Jeg er glad i å snakke med mennesker og prøve å forstå deres behov, så jeg gleder meg til oppgaven.

Berg har vært medlem i Norsk Journalistlag i hele yrkeslivet.

– NJ er en stødig og viktig organisasjon. Jeg er utrolig opptatt av at man ikke skal ta framforhandlede rettigheter for gitt, og synes det er viktig å øke bevisstheten rundt dette.

 Hva er målet ditt som prosjektleder?

– Målet for prosessen er at medlemmene, lokallagene og konsernlagene skal føle seg hørt.