Artikkelen er mer enn ett år gammel

Kartlegger erfaringer fra 10-årsmarkeringen av 22. juli

Nå får redaksjonelle medarbeidere som var med i dekningen av terrorhandlingene for 10 år siden en undersøkelse fra NJ der vi både spør om erfaringer fra 2011 og hvordan de har opplevd dekningen av 10-årsmarkeringen.

Undersøkelsen inngår i NJs arbeide for å styrke reaksjonens psykososiale arbeidsmiljø med utgangspunkt i at journalister og redaktører kan ha sterke opplevelser på jobben som setter spor mange år etterpå.

Ett av temaene er derfor hvilken oppfølging de opplevde å få etter å deltatt i dekningen av terroren i Norge.

Dette er en oppfølger av undersøkelsene som ble gjort for 10 år siden. Den gang hentet vi inn navnene på ca. 700 redaksjonelle medarbeidere som var involvert i dekningen av hendelsene, i alle ledd fra journalister og fotografer ute i felt til de som sørget for at sakene ble publisert.

Gjennom et nitid arbeid har vi klart å spore opp kontaktinformasjon til de aller fleste av disse. Dersom du deltok i dekningen, og ikke får en invitasjon til undersøkelsen tidlig i neste uke, er det fint om du sender en e-post til prosjektansvarlig Trond Idås.

Fagbladet Journalisten har hatt flere saker om hvordan 22. juli-erfaringene har satt spor i de som var på jobb. En av dem finner du her.