Artikkelen er mer enn ett år gammel

Lønnsoppgjøret i NRK: Krever et solid kronetillegg til alle

Forhandlingsleder Rolf Johansen og resten av NJs forhandlingsutvalg i NRK åpnet årets lønnsforhandlinger med å kreve et solid kronetillegg til alle. - Våre medlemmer har igjen sørget for at NRKs produktivitet har økt. Det gir rom for en betydelig lønnsvekst.

Johansen brukte NRKs eget verdensklassemål som argument:

-Vi må være i verdensklasse, dette har vi hørt nesten hver dag i mange år nå, og jammen har vi kommet dit. Men samtidig som vi som jobber i NRK stadig blir mer effektive, mottar stadig nye internasjonale og nasjonale priser for innholdet vårt, og publikum velger oss til tross for massiv internasjonal konkurranse, så står lønnsnivået fast på lokalavis-nivå.

Tallenes tale

NRKs forhandlingsutvalg fikk illustrert hvordan lønnsstatistikken for 2018 slår ut for NJs medlemmer i NRK. Den første sammenligningen forhandlingslederen pekte på er forholdet til de andre store mediehusene.

– Avstanden opp til gjennomsnittet er fortsatt på over 100.000. Det kan ikke våre medlemmer forstå! Vi er i verdensklassen, vi konkurrerer i verdensklassen, men på hjemmebane klarer vi ikke en gang å kvalifisere oss til NM, vi klarer ikke en gang å kvalifisere oss til et regionmesterskap.

-Det er først på de lokale kretsmesterskapene vi har en sjanse, sa Johansen og pekte på at NRKs journalister ligger på nivå med journalistene i Moss Avis, Tønsbergs Blad, Østlandets Blad og Trønderavisa.

-Her kan verdensmesterne NRK være med å konkurrere. Dette er ikke greit. Våre medlemmers krav er klart og enkelt. De vil konkurrere i divisjonen de naturlig hører hjemme. Våre medlemmer kjøper ikke brød og melk for prosenter, men for kroner og øre. Et høyt kronetillegg er derfor essensielt for oss.

-Vi trenger et oppgjør som kan sikre vår posisjon i verdensmesterskapet også i framtida, sa Rolf Johansen, leder i NRKJ og for første gang forhandlingsleder i lønnsoppgjøret.

Forhandlingsutvalget

Forhandlingsutvalget i NJ i NRK består av

Leder: Rolf Johansen(Leder NRKJ)

Hege Fagerheim(Nestleder NRKJ)

Lars Toverud(Nestleder NRKJ)

Torunn Myhre(NRKJ Hedmark, SU2 DDIV)

Atle Bjurstrøm(NRKJ Nyheter)

Dag Idar Tryggestad(Nestleder NJ)

Elin Nykaas(Advokat NJ)

Ketil Heyerdahl(Advokat NJ)

 

Forhandlingsleder for NRK er Olav Nyhus.