Artikkelen er mer enn ett år gammel

Lystog for fredsprisvinnerne Muratov og Ressa

Fredag feirer vi fredsprisvinnerne med appeller og lystog. Vi møtes på Jernbanetorget klokken 17.30, og går så opp mot Stortinget og Grand Hotell for å hylle og hilse på fredsprisvinnerne. Bli med, eller følg feiringen direkte her.

Fredag 10. desember deles årets Nobels fredspris ut til journalistene og redaktørene Dmitrij Muratov og Maria Ressa, som kjemper en utrettelig kamp for pressefrihet i sine hjemland Russland og Filippinene.
Årets tildeling er en anerkjennelse av den kritiske og uavhengige journalistikken, og retter søkelyset mot journalister verden over som med livet som innsats belyser overgrep og maktmisbruk hver dag i autoritære regimer, og i kriser og konflikt.

10. desember klokken 17.30 begynner vi feiringen på Jernbanetorget med appeller og musikk. Klokka 18.00 går vi mot Stortinget og Grand Hotell for å hylle og hilse på fredsprisvinnerne!

Eventuelle oppdateringer i arrangementet finner du her.

Programmet

17.30 Appeller på Jernbanetorget:

Dr. Nadezda Azhgikhina, leder av PEN Moscow, styremedlem i Artikkel 19 og medlem av Russlands Utvalg for Medieklager.

Patricia Evangelista, journalist og dokumentarfilmskaper, bosatt i Manila, Fillipinene. Rapporterer omfattende om konflikt, krise og menneskerettighetsbrudd. Er journalist ved Rappler, hvor fredsprisvinner Maria Ressa er medgrunnlegger og sjefsredaktør.

Anette Trettebergstuen, kultur- og likestillingsminister, sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre og leder av APs kvinnenettverk.

Barbara Trionfi, leder for International Press Institute, et globalt nettverk bestående av journalister, redaktører og medieeiere dedikert til å sikre pressefriheten.

Artist: Hamid Sakizada, en afghansk fribymusiker spesialisert i tradisjonell Hazara-musikk. Hazara-minoriteten er forfulgt i Afghanistand og Hamid flyktet til Norge i 2016, hvor han har bodd siden.

Konferansier er Espen Aas, Dagsnytt 18

18.00 starter lystoget.

Bli med du også!

Om smittevern

På grunn av de nye restriksjonene vil det ikke selges fakler. Vi vil i stedet oppfordre alle i publikum til å ta med egne lyskilder (i tillegg til munnbind). Dette kan være lommelykt på mobil, hodelykt, lysslynger, knekklys etc. Vi har ellers en god tropp med frivillige, klare til å passe på.