Artikkelen er mer enn ett år gammel

NJ Student på plass i landsstyre

NJ Student fikk nettopp observatørstatus i NJs landsstyre. - Jeg føler det er et tegn på at NJ Student blir tatt på alvor, sier Henrik Røyne, leder i NJ Student, som har deltatt på sitt første LS.

Henrik Røyne er leder for studentmedlemmene i NJ.

Hvem er Henrik Røyne?

Jeg er en tjuetreårig Askerbøring som studerer i Volda! Utenom journalistikk og studentorganisasjoner så brukes mye av tiden på foto og musikk.

Hvorfor journalistikk?

Hovedsakelig to ting: Jeg har lyst til å arbeide med noe jeg føler er viktig, og så vil jeg gjerne oppleve mye forskjellig.

Hvorfor ble du medlem i NJ?

I første omgang så syntes jeg at medlemsfordelene virket veldig gode opp mot hva vi betaler i studentkontingent.  I senere tid  så er det også fordi jeg synes det er gøy å engasjere seg.

NJ Student har fått observatørstatus i NJs landsstyre. Dagens leder, Henrik Røyne, mener det er veldig bra.

Du er leder i NJ Student – hvorfor engasjert?

Jeg ble studentklubbleder i Volda i januar, og siden det har det egentlig bare ballet på seg. Det å være med i NJ Student er moro, så det virket bare naturlig at jeg skulle prøve å delta så mye som mulig.

Hva er NJ Students viktigste oppgave?

Å sørge for at studentene som ønsker å bli journalister blir ivaretatt, både i studielivet og i arbeidslivet.

Hvilke saker er NJ Student opptatt av?

Det er flere ting! Vi er blant annet opptatt av at journalistikkutdanningene holder seg på et tilfredsstillende nivå, og at studentene er sikret relevante praksisplasser. I tillegg jobber vi for å få til flere kurs, konferanser og stipender som kan hjelpe medlemmene våre med å bygge nettverk og kompetanse. Sist, men ikke minst, er det viktig å oppretteholde det gode arbeidet som gjøres ute i klubbene, for eksempel med verving og sosiale arrangementer.

NJ Student har fått observatørstatus i LS. Hvilken betydning har det?

Det at NJ Student har fått en observatørplass i landsstyret er et kjempeflott steg i riktig retning. Jeg føler det er et tegn på at NJ Student blir tatt på alvor, og som en invitasjon til å jobbe enda tettere med NJ for øvrig. Personlig synes jeg også det er veldig spennende å få lov til å være til stede!