Artikkelen er mer enn ett år gammel

NRK-toppene på speed-date med tillitsvalgte

Årsmøte i NJ i NRK

Det ble gode diskusjoner og høyt trøkk da kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og hans toppledergruppe var på speed-date med Norsk Journalistlags tillitsvalgte i NRK.

–­ Dette er noe jeg og ledergruppa har ønsket. Det er bra for samarbeidet at vi får møte så mange tillitsvalgte direkte. Nytten gjelder begge. Jeg lærer jo også mye om hva som rører seg rundt i NRK ved at vi snakker sammen på denne måten, sier kringkastingssjefen.

«Hva kan vi gjøre for å få til et enda bedre samarbeid?» var tema for speed-daterunden i forbindelsen med årsmøtet i NJ i NRK på Sundvollen. Et velfungerende og godt samarbeid mellom ledelsen og de tillitsvalgte er avgjørende for bedriften. Samarbeid har vært et tema på tillitsvalgtsamlinger i hele høst- samarbeid både blant tillitsvalgte og resten av den store NRK-familien. På Sundvollen ble de tillitsvalgte ble delt inn i grupper og så ble direktørene sendt rundt på speed-dating. Mange benyttet anledningen til å spørre, forklare og lytte i møte med topplederne.

Stilte sterkt lag

NRK-toppene sto i kø for å komme i gang. Eriksen hadde med seg programdirektør for Marienlystdivisjonen Vibeke Fürst Haugen, nyhetsdirektør Helje Solberg, økonomi- og finansdirektør Andreas Norvik, mediedirektør Øyvind Lund, distriktsdirektør Marius Lillelien og organisasjonsdirektør Olav Hypher.

–­ Det er et godt tegn at så mange fra toppledelsen stiller for å snakke direkte med tillitsvalgte. Jeg leser det som at de tar samarbeidet på alvor, sier Rolf Johansen, leder i NJ i NRK.

Mye går rette veien for NRK for tiden. Publikum er fornøyd og NRK troner øverst på omdømmekåringen til Ipsos. Dessuten er det sterk politisk støtte for allmennkringkasteren i det nye Stortinget.

Artikkelen fortsetter under bildet

Leder i NJ i NRK ønsket velkommen til årsmøtet på Sundvollen.

 

Må se lengre framover

–­ Hva burde vi ansatte være mer opptatt av? spør en tillitsvalgt i den første gruppa Tor Gjermund Eriksen dater.

–­ Dere kunne være enda mer opptatt av hva NRK skal være og gjøre på lengre sikt. Det er lett å bli grepet av dag-til-dag-produksjonen og de mindre avgjørelsene. Vi må ha blikket litt lengre fram. Det hadde vært nyttig å jobbe mer sammen om de større endringene som må komme, sier kringkastingssjefen.

NRK har forbedringspunkter, mener Eriksen.

–­ Vi må bli raskere fra ide til gjennomføring, sier NRK-sjefen. –­ Det forutsetter at vi har både lederressurser og penger. Vi må fortsett å bygge den rette kompetansen. Vi må ha ledere på alle nivåer som har myndighet og mot til å ta beslutninger.

Råd til ny K-sjef

I forrige måned ble det klart at Eriksen ønsker å gå av som kringkastingssjef i løpet av 2022, etter nærmere ti år i stolen.

–­ Hvilket råd har du til kringkastingssjefen som tar over etter deg?

–­ Det er lurt å etablere godt samarbeid med ansatte og tillitsvalgte, og jeg sier ikke dette bare fordi vi nå er på samling i NRKJ, smiler K-sjefen.

–­ I tillegg blir det jo viktig videre at kvaliteten må opp enda mer, tempoet må opp enda mer og digitaliseringen må fortsette. De konkrete rådene til den nye har jeg heldigvis et halvt års tid å pønske ut. Jeg er framtidsoptimist, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.