Artikkelen er mer enn ett år gammel

Ny klubb i iHarstad

– Jeg føler meg litt som Bambi på glattisen. Men det skal sies at vi har fått gode svar på spørsmål vi har hatt. Og det er nettopp det jeg liker så godt med NJ. Alle står klare til å hjelpe, sier den nye klubblederen Marte Fredly-Steen.

Det etableres nye redaktørstyrte medier rundt i landet, og med disse etableringene følger også nye redaksjonsklubber. Sist ut i rekken er klubben i iHarstad, som hadde sitt første klubbmøte 19. februar.

Marte Fredly-Steen er klubbleder, i redaksjonen som består av 7 redaksjonelle stillinger.

– Selv om vi er en liten redaksjon der vi kan snakke med hverandre om det meste, uavhengig om det står redaktør eller journalist i stillingstittelen, er det viktig at vi som journalister har en klubb der vi kan drøfte og snakke sammen. Og jeg har god tro på at en redaksjonsklubb vil kunne gagne hele redaksjonen på en positiv måte, sier Fredly-Steen.

–  Jeg har selv vært medlem av NJ siden studenttiden i Bodø og har gledet meg til å være medlem av en redaksjonsklubb. At jeg skulle ende opp som klubbleder hadde jeg dog ikke trodd.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Første klubbmøte i iHarstad. Marte Fredly-Steen ble valgt til klubbleder og har med seg Simen Loholt, Eirik Hågensen og Andreas Ursin Hellebust i klubbstyret! Foto: Ann-Kristin Hanssen.

Viktig å få lokalavtale

Fredly-Steen mener tariffavtalen er en god ramme for arbeidshverdagen, men mener at en viktig oppgave nå, er å få på plass lokalavtalen.

– Lokalavtalen vil være tilpasset våre behov. Vi skal få litt inspirasjon fra andre redaksjoner som det er naturlig for oss å sammenlikne oss med. Men vi er også kloke hoder i redaksjonen og jeg har god tro på at vi skal komme frem til en god avtale sammen med ledelsen.

– Jeg gleder meg allerede til klubbens andre møte.

Mye å sette seg inn – men råd å få

Fredly-Steen mener at den største utfordringen nå er å sette seg inn i alt en klubbleder skal kunne og vite.

– Jeg har aldri hatt en slik rolle før og ønsker så klart å gjøre en best mulig jobb for oss alle i redaksjonen. Nå føler jeg meg kanskje litt som Bambi på glattisen, men jeg hører rykter om at det finnes kurs for tillitsvalgte så da får jeg forhåpentligvis litt mer kjøtt på beina.

– Det skal sies at både Ann-Kristin Hanssen og Eva Stenbro allerede har vært gode til å svare på spørsmål jeg og vi har måtte hatt. Og det er nettopp det jeg liker så godt med NJ. Alle står klare til å hjelpe. Men jeg tror dette vil bli en utrolig interessant og lærerik erfaring å ta med seg videre, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Fredly-Steen.

Norsk Journalistlags nestleder, Dag Idar Tryggestad, er glad for at ansatte i nye virksomheter er opptatt av å være organisert.

– Vi skal være raskt frempå med å etablere tariffavtaler, samt bistå og tilrettelegge for klubbetablering. Og det er bra at vi møter velvilje fra arbeidsgiversiden for å ha et ordnet arbeidsliv, sier Tryggestad.

På Skjerm: Konserntillitsvalgt i Amedia, Eva Stenbro, Tariffansvarlig i NJ, August Ringvold og NJ Skole-ansvarlig Henrik Ulrichsen deltok på det første klubbmøtet. Foto: Ann-Kristin Hanssen.

Les også:

Opplever tidenes klubb-bonanza i Amedia (M24)