Artikkelen er mer enn ett år gammel

Ny klubb i ny redaksjon

– Altinget er en helt ny redaksjon, og vi mener det er viktig å ha en klubb på plass helt fra starten som kan ivareta rettighetene til de ansatte og sørge for at vi har et godt forhold til ledelsen, sier klubbleder Silje Sjursen Skiphamn.

Altinget publiserer nyheter om politikk i Danmark og Sverige og startet opp i Norge i begynnelsen av oktober. I slutten av oktober ble NJ-klubben i Altinget etablert.

– Vi tror det blir bra både for oss som ansatte, og for ledelsen, med en redaksjonsklubb. Da har vi et formelt organ som vi kan forhandle gjennom og ordne opp i ting når det er behov for det, sier Skiphamn, og trekker fram viktigheten av avtaleverket.

– Lokalavtale og tariffavtale er det som regulerer ansettelsesforholdene til klubbens medlemmer. Særlig som ny redaksjon, blir det viktig for oss å få på plass en lokalavtale så raskt som mulig.

Altinget er en liten redakjson. Så langt teller klubben fire medlemmer.

– Vi regner med å få opp organiseringsgraden ganske raskt. Redaksjonen er liten, så det kan nok bli utfordrende å få tid til klubbarbeid. Jeg har likt å drive med frivillig arbeid både gjennom andre redaksjonsklubber og SKUP tidligere. Det er fint å kunne jobbe for å gjøre det best mulig for kollegene sine, sier Skiphamn.

Norsk Journalistlag har i overkant av 8 300 medlemmer, og omlag 210 redaksjonsklubber.