Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nye kursledere til NJs internasjonale prosjekter

16 kvinnelige journalister fra åtte land i det sentrale Afrika og Vest-Afrika har deltatt på kurslederkurs om journalistsikkerhet. – De tar med seg svært viktig kunnskap om journalistsikkerhet og likestilling, som de kan spre til sine kolleger i hjemlandet gjennom å holde egne kurs, sier Eva Stabell, leder for NJs internasjonale prosjekter.

Etter to års pause ble det endelig mulighet til å holde et nytt kurs for kursledere i Afrika.

Kursingen av kursledere er det sjette opplæringskurset i NJs internasjonale sikkerhetsprosjekter siden 2015, og det femte i Afrika.

Dekker hele kontinentet

Årets deltakere er fra fransktalende land som ikke har vært representert tidligere på kurslederkursene våre: Tsjad, Burundi, Rwanda, Kongo Brazzaville, DR Kongo, Kamerun, Guinea Bissau og Kapp Verde.

– Nå har vi team som kan holde kurs fra Tunisia i nord til Sør-Afrika i sør, fra Kenya i øst til Kapp Verde i vest. De tar med seg svært viktige sikkerhetskunnskaper og informasjon om solidaritetsarbeid og kvinners rettigheter, som de sprer videre til journalister – kvinner som menn – i mediebedrifter og redaksjoner over hele Afrika, samt i Nepal og Bhutan, sier Eva Stabell.

Kurslederkurset i sikkerhet og likestilling ble arrangert i Dakar, og ble ledet av professor Kristin Orgeret fra OsloMet, Ndey Tapha Sosseh fra Gambia og Eva Stabell.