Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nytt styre i NJ Student

– Vi har ambisjoner om å gjøre NJ Student til en sosial og inkluderende plattform for alle journalistikkstudentene i landet, sier nyvalgt leder, Renate Karlsmoen.

NJ Student har nettopp hatt samling og årsmøte, hvor representanter fra studentklubbene var samlet.

På agendaen sto diskusjon om hva Norsk Journalistlag skal være for studentene, og hvordan skape aktivitet og engasjement i studentklubbene på de ulike studiestedene.

Årsmøtet ble avsluttet med valg av nytt styre.

NJ Students styre 2022-23

Renate Karlsmoen (OsloMet), leder
Siri Storesund Hansson (Stavanger), nestleder
Iver Daaland Åsa (Bergen), økonomiansvarlig
Anniken Birkhaug (Bergen), styremedlem
Sona Sillah (Volda), styremedlem
Julie Trulsvik Rasmussen (Nord Universitet), styremedlem
Tora Vold (Høyskolen Kristiania), vara

Renate Karlsmoen (21), OsloMet

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– NJ Student er en super arena for å bli kjent med journalistikkstudenter fra hele Norge. I tillegg er det en måte man kan komme enda nærmere journalistikkens kjerne på. Det er gøy å kunne delta i faglige diskusjoner og å se at innspillene man kommer med, faktisk betyr noe.

Hvilke forventninger har du til vervet i styret?
– Jeg gleder meg masse til å se hva vi kan få til i år. Jeg har med meg et flott og initiativrikt styre, og håper vi får gjort NJ Student til en sosial og inkluderende plattform for alle journalistikkstudentene i landet.

Siri Storesund Hansson (24), Stavanger

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– Jeg engasjerte meg i NJ Student fordi jeg ønsket og bygge opp studentklubben i Stavanger etter pandemien. Jeg mener NJ er viktig for studentene for å skape et felleskap, og man blir kjent med andre journaliststudenter og kan lære av deres erfaringer.

Hvilke forventninger har du til vervet i styret?
– Mine forventninger for vervet er at jeg vil jobbe med å skape en bedre fagforening for studentene og vise NJ bedre frem. Jeg håper at jeg kan være til støtte for studentklubbene og hjelpe dem om det trenges. Jeg tror dette kan bli et veldig spennende år. Jeg tror også at jeg kan være en god støttespiller for den nye lederen og jobbe godt med de nye styremedlemmene.

Iver Daaland Åse (22), Bergen

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– Jeg engasjerer meg i NJ student fordi fagorganisering sikrer et tryggere og bedre arbeidsmiljø for journalister og journaliststudenter. Tryggheten ved å vite at man har noen i ryggen er veldig kjekk, og når man kan være den tryggheten og samtidig skape en sosial arena for studentene er dette veldig fint!

Hvilke forventinger har du til vervet i styret?
– Som gjenvalgt økonomiansvarlig ser jeg fram til å kunne hjelpe klubbene ute ved studiestedene med å skape gode aktiviteter for sine medstudenter. At vi har midler å dele ut betyr at vi kan skape variert og inkluderende aktivitet som er relevant for den enkelte student.

Anniken Steen Birkhaug (25), Bergen

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– Jeg har lenge følt at jeg ønsket å gjøre noe i tillegg til studie, for å skaffe en annerledes erfaring som jeg ikke får på skolen. Jeg liker å ta litt ansvar, og være engasjert i noe. I tillegg til dette elsker jeg å møte nye folk, noe jeg tror NJ Student gir meg, både lokalt og sentralt. Men mest av alt har jeg gått ett år på dette studiet i Bergen, hvor det har vært helt stille fra NJ. Dette ville jeg endre. Jeg vil samle alle studentene på tvers av studier og årskull, og slik skape et miljø for oss i Bergen.

Hvilke forventninger har du til vervet i styret?
– For det første forventer jeg å bli kjent med masse nye mennesker, som jeg elsker å gjøre. For det andre så forventer jeg å utfordre meg på en slik måte at jeg vokser både personlig og erfaringsmessig.

Sona Sillah (19), Volda

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– Jeg engasjerer meg i NJ Student fordi det er viktig med kommunikasjon og ideutveksling på tvers av journalistikkutdanningene. Det er en plattform hvor vi kan løse problemer i fellesskap. Fagbevegelsen er utrolig nyttig og viktig for studenter som skal ut i arbeid. Derfor engasjerer jeg meg for å gjøre organisasjonen synlig for studentene i skolen.

Hvilke forventninger har du til vervet i styret?
– Jeg håper på et lærerikt år hvor vi kan samarbeide for et inkluderende og trygt miljø hvor studentene blir hørt. Det kommer nok til å bli både interessant og utfordrerne å knekke koden på hvordan vi kan gjøre fagorganisering attraktiv for unge studenter i skolen. Men jeg tror vi er en god og engasjert gjeng som kommer til å finne mange gode løsninger for NJ i året som kommer.

Julie Trulsvik Rasmussen (30), Nord Universitet

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– Fordi jeg mener det er viktig at studentene har et talerør, en representant som ser dem, og å samle journaliststudentene til et stort fellesskap på tvers av trinnene ved Nord Universitet. Studentene har gått gjennom flere år med korona og det er derfor et viktig mål å kunne bidra til det sosiale, enten med fokus på vennskap eller nettverk.

Hvilke forventninger har du til vervet i styret?
– Mine forventninger er at vi vil styrke NJ student, men også NJ i sin helhet. Det har ved flere anledninger blitt nevnt for oss at vi er fremtidens journalister og det er med ærefrykt at vi tar på oss den rollen. Når jeg ser på hele styret så vet jeg at dette er noe vi absolutt kommer til å få til i form av gode diskusjoner, et lyttende øre til våre studenter og bidra som et godt ledd i fagforeningen.

Tora Jarnæs Vold (23), Høyskolen Kristiania

Hvorfor engasjerer du deg i NJ Student?
– Jeg engasjerer meg i NJ student da det er en fin måte å bi kjent med våre rettigheter som journalister. Det er viktig for meg at alle nye studenter blir kjent med det arbeidet NJ gjør, og hva de har krav på.

Hvilke forventninger har du til vervet i styret?
– Jeg har fått vervet «vara» i NJ student, og forventer en bratt, men morsom læringskurve. Jeg forventer å få delta i viktige beslutninger, samt bidra til å føre studenter/nye medlemmer sammen.