– Nyttig med tett kontakt med oss i klubbene

– Det er bra at NJ sentralt kommer seg ut i redaksjonene, sier klubbleder Victoria Finstad i Avisa Nordland i Bodø. Hun og redaksjonsklubben var blant dem som fikk besøk under årets aksjonsuke.

Mange redaksjoner rundt i landet vil nok kjenne seg igjen i hverdagen i Avisa Nordland.

– Det var nyttig å få besøk og få tatt opp det vi er opptatt av her, sier klubbleder Victoria Finstad.

Redaksjonen sliter med lav grunnbemanning, særlig dem som går i turnus. Med få folk som skal fylle turnusplanene blir det større belastning på hver enkelt. At Amedia- konsernet har innført ansettelsesstopp gjør det enda med utfordrende. Det er vanskelig å fylle stillinger som bli ledige.

– Noen av medlemmene våre føler seg nok ganske pressa, sier Finstad.

Lederkabalen i Avisa Nordland har vært uavklart en tid, og redaksjonen har dermed vært litt i limbo med midlertidige i rollene både som ansvarlig redaktør, nyhetsredaktør og direktør. Avisa skal over i en enledermodell. Styret har lett etter ny Avisa Nordland-sjef en god stund, men det har vist seg vanskelig å finne aktuelle kandidater som vil flytte til Bodø. Nå er ny redaktør ansatt, og skal være på plass i løpet av høsten.

Læring og nytte begge veier

Aksjon 34 ble arrangert for andre gang i uke 34, som navnet skulle indikere. I løpet av en uke besøker team satt sammen av tillitsvalgte, NJ-advokater og andre fra sekretariatet et 20-talls klubber rundt i landet. Aksjonen har hovedfokus på gjennomgang av lokalavtaler, med særlig vekt på arbeidstidsordninger. Men temaene på møtene har vært mange. Både samarbeid med ledelsen, arbeidet med kompetanse og individuelle planer og framdriften i lokale forhandlinger er diskutert.

– Vi ønsker å være mer synlig ute i hele organisasjonen, og bistå medlemmer og tillitsvalgte på hver enkelt arbeidsplass, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

– Men like viktig er det for oss i sentrale verv å få førstehånds kunnskap om forholdene i redaksjonene rundt i landet. Vi besøker både små og store redaksjoner, sier han.

Fra høyre: Fung. nestleder Marte Fredly-Steen i Avisa Nordland-klubben, klubbleder Victoria Finstad, og Elin Nykaas og Espen Brynsrud fra NJ-sekretariatet.